Hlavní obsah

Prskavec a Kudějová vsadili na posilovnu i dietu

Michal Osoba (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Na olympijském kanálu v Riu odjezdili desítky hodin, trať včetně nejrůznějších překážek a válců znají takřka nazpaměť. Jenže elitní čeští vodní slalomáři Jiří Prskavec a Kateřina Kudějová přizpůsobili specifikům areálu v oblasti Deodoru i svou suchou přípravu.

Foto: olympic.cz

Jiří Prskavec a Kateřina Kudějová ladí formu v Riu.

Článek

Kanál nepatří k nejtěžším, vedle vybroušené techniky, jíž jsou oba úřadující mistři světa na kajaku vyhlášení, tak může rozhodovat i hrubá síla. Také hned po návratu z prvního tréninkového kempu v Riu se oba svěřenci Jiřího Prskavce staršího dušovali, že stráví víc času v posilovně. Dodrželi slovo?

„V zimě jsem se snažila chodit poctivě, zatímco dřív jsem to trošku flákala, abych nebyla tolik unavená," dušuje se Kudějová, byť okamžitý efekt navzpíraných kilogramů se podle jejích slov příliš neprojevil. „Nemyslím, že bych nějak výrazně zesílila. Ale stejně rozhoduje jedna jízda a na ní moje síla stačit bude," je si jistá.

I její tréninkový kolega Prskavec byl v posilovně častějším hostem. „Nějakou sílu jsem získal, ale taky jsem hubnul," vypráví drobný kajakář a úspěch své snahy dokládá čísly. „Když jsme tu byli na podzim, měl jsem 74 kilo, teď už mám 68. Prostě jsem byl tlustej," rozverně vtipkuje třiadvacetiletý slalomář. „A to svalová hmota ještě narostla," ujišťuje s úsměvem.

Reklama