Hlavní obsah

Zklamání, že se ani nedá nadávat. Deblkanoisté litovali promarněné šance na zlato

Rio de Janeiro

Je tomu třináct let, kdy trenér Kamil Křempek dostal nápad spojit dva šikovné slalomáře Jonáše Kašpara s Markem Šindlerem do společné posádky. V jedné deblkanoi dokázala dvojice původem z Opavy vyhrát juniorské mistrovství Evropy, světový i kontinentální šampionát do 23 let. Jen ten individuální seniorský úspěch na vrcholné akci stále nepřicházel. V Riu už byl na dosah. Nebýt osudné branky číslo 22, která český pár možná stála zlato.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler na olympijském kanále.

Článek

V jejich výrazech se v prostoru za cílem zračil velký smutek a bezmoc. „To zklamání je tak velké, že ani nejde nadávat," litoval Šindler. „Sami jsme si to pokazili, sami se s tím musíme vypořádat," věděl.

Svěřenci dvojnásobného olympijského medailisty Ondřeje Štěpánka, kteří vloni obsadili druhé místo v celkovém hodnocení Světového poháru, byli blízko velkému úspěchu už předloni na mistrovství světa v americkém Deep Creeku. Tehdy je o zlato připravila jen sporná padesátisekundová penalizace. Teď však jejich zklamání bylo ještě větší.

„Olympiáda je jednou za čtyři roky. Na ní jsme dřeli od začátku, co jsme spolu začali jezdit, dávali jsme tomu všechno. Teď jsme to museli prodat během nějakých 110 sekund. Člověk je nastartovaný, že musí předvést vše, co se kdy naučil, aby to stačilo na výhru. My to přehnali," litoval Kašpar. Smutek pětadvacetiletých slalomářů umocňoval i fakt, že kategorie deblkanoí je zřejmě v olympijském programu naposledy, od her v Tokiu by ji měly nahradit singlkanoistky.

Reklama