Hlavní obsah

Hrozně mě to mrzí, jsem zklamaná, litovala Kudějová chyby

sob (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Kdysi zlatá Štěpánka Hilgertová doma hlídala vnučku, zatímco její nástupkyně pod pěti olympijskými kruhy Kateřina Kudějová byla odhodlaná bojovat o medaili. Plány úřadující mistryně světa v Riu ale zhatila chyba v 21. brance, která ji odsunula až na desáté místo.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kajakářka Kateřina Kudějová během olympijského závodu.

Článek

Co se z vašeho pohledu stalo v osudný okamžik?

Chtěla jsme to projet naopak než v semifinále, kdy jsem tam měla trochu problém. Předtím jsem málem šťouchla levou tyčku, teď jsem to chtěla nahnat, ale bylo to až moc, objela jsem to z druhé strany. Hrozně mě to mrzí, je to zklamání, ale co se dá dělat.

Do té doby jste měla z jízdy dobrý pocit?

Ta jízda byla dobrá, tohle bylo jediné, co mě odsunulo.

Ještě jste předtím měla jeden dotek branky.

O tom šťouchu popravdě ani nevím, ale to už je stejně jedno, nic by to neřešilo.

Na prvním mezičase jste dokonce průběžně vedla.

No jo... Nedělala jsem tam chyby, a když je nedělám, tak jezdím hodně rychle. Kdyby nepřišla ta chyba, bylo by to v pohodě.

Jak ovlivnil závod silný vítr?

Je dost nepříjemné, když vám fouká vítr do pádla, ale na druhou stranu branky se zase tolik nehýbaly, takže to zase tak velký problém nebyl.

Obecně často nechybujete, hrála tentokrát roli i nervozita z olympijské premiéry?

Tohle nebylo z nervozity. Prostě jsem věděla, že jsem tam měla problém, chtěla takhle jet a nevyšlo to. Není to z nervozity, nebo že bych neměla sílu. Ale samozřejmě chyba to byla...

Vnímala jste před vaším finále jízdu deblkanoistů Jonáše Kašpara s Markem Šindlerem? I je chyba vyřadila z boje možná dokonce o zlato...

Právě jsem se nechtěla znervózňovat a nešla jsem se dívat, čekala jsem na svou jízdu. Ale věděla jsem, že se to asi nepovedlo, protože kluci tu byli dost zklamaní.

Očima trenéra Jiřího Prskavce st.
„Jela blízko medaili, možná i na ni, holt ji chyba o ni připravila. Úplně jsem to neviděl, jak jsem běžel podél trati, víc uvidím z videa. Myslím, že před tou jednadvacítkou neměla dobře srovnanou loď a ten válec ji hodil mimo branku. Vždycky mě mrzí, když se závodníkovi nepovede předvést, na co v danou chvíli měl. Ale vodní slalom je takový, že stačí drobné zaváhání a místo vítězné slávy je tu zklamání. Bylo vidět, že před finále Kača úplně v klidu nebyla, ale snažili jsme se ji připravit, aby těm emocím nepodléhala a jela to, co umí, až do cíle. Možná pak trochu víc chtěla."

Reklama