Hlavní obsah

Plavecká senzace z Ria se svěřila: Až přijedu domů, vyzvednu Jágra

Rio de Janeiro

Jednou z největších senzací olympijských her v Riu se bezesporu stala kanadská plavkyně Penny Oleksiaková. Sama sice září na letních hrách, ale jako správná vyslankyně země javorového listu fandí lednímu hokeji. A není tedy divu, že vzhlíží k jednomu z nejlepších hráčů všech dob.

Foto: David Gray, Reuters

Kanaďanka Penny Oleksiaková s medaiílí po závodě na 100 metrů motýlek.

Článek

Po hrající legendě NHL Jaromíru Jágrovi dokonce pojmenovala svého psa, po němž se jí v daleké Brazílii už hodně stýská. Prozradila, že právě za ním zamíří ihned, jakmile dorazí se svojí medailovou sbírkou domů.

„První věc, kterou udělám, je, že vyzvednu svého největšího fanouška, psa Jágra," svěřila se teprve šestnáctiletá sportovkyně v chatu se svými fanoušky na twitterovém účtu.

Oleksiaková se sice narodila v době, kdy už měl kladenský hokejista většinu svých největších úspěchů v zámoří za sebou, nicméně pravdou je, že v počtu olympijských medailí talentovaná teenagerka slavného hráče s číslem 68 už nyní trumfla.

Kanadská plavkyně veze z Ria zlato, stříbro a dva bronzy, zatímco Jágr ve své bohaté kariéře přidal ke zlatu z Nagana zatím jen bronz z Turína.

Oleksiaková se navíc zřejmě dočká podobné pocty jako Jágr ve Vancouveru, a to nést na olympiádě vlajku své země. Byť v jejím případě by šlo až o závěrečný ceremoniál.

Její bratr sice hraje v obraně Dallasu Star, kde se také s Jágrem v sezóně 2012/13 setkal, ale je dost možné, že až se v říjnu rozjede NHL, bude se její pozornost spíše upínat na Floridu, kde stále řádí 44letý český veterán.

Reklama

Související témata: