Hlavní obsah

Dostál slavil stříbro zpěvem s maminkou. A kolik dal piv?

pn (Rio de Janeiro)Sport.cz

Misi v Riu sice zatím naplnil jen z poloviny, menší oslavu stříbrné medaile si ale ujít nenechal. Kajakář Josef Dostál v úterý večer nechyběl na díkůvzdání v Českém domě, kde si prostřednictvím videa s chutí vystřihl dva šlágry spolu se svou maminkou, jazzovou zpěvačkou Evou Emingerovou-Dostálovou.

Takhle slavil Josef Dostál stříbro v českém domě.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Videonahrávky se dvěma písněmi poslala Dostálova maminka do Brazílie tajně a druhý muž závodu kategorie K1 byl proto na pódiu hodně příjemně překvapený. „Čuměl jsem jak péro z gauče," vykládal posléze se smíchem.

Nabitému sálu Dostál navíc ukázal, že po mamince zdědil slušné hudební geny a za mikrofonem to umí stejně dobře jako s pádlem. Především při Armstrongově hitu What a Wonderful World se položil do hlasové polohy krále jazzu tak, že fanoušci byli u vytržení.

Spolu s Dostálem si slavnostní chvíle díkůvzdání užívali i tyčkaři Jan Kudlička a Michal Balner, kteří v pondělním finále obsadili čtvrté, resp. sedmé místo. Z úspěšných českých závodníků chyběl kanoista Martin Fuksa, jehož ve středu ráno čeká rozjížďka závodu na 200 metrů v kategorii C1.

Dostál se na olympijských hrách představí ještě spolu s Janem Štěrbou, Danielem Havlem a Lukášem Trefilem na čtyřkajaku. První rozjížďky ale posádku čekají až v pátek a díky tomu si mohl večer po stříbrném závodu aspoň chvilku užít. „Trochu piva si dát musím, potřebuju uvolnit tělo i hlavu od závodního stresu. Jedno, dvě tři malá pivečka neuškodí," plánoval vesele.

Reklama

Související témata: