Hlavní obsah

VIDEO: To je peklo! Zlatí Britové zpívají song s ikonou 80. let

Britové uspořádali v Londýně perfektní olympiádu a jejich sportovci se v šílené konkurenci rozhodně neztratili. Oslavy devětadvaceti zlatých medailí a celkem 65 cenných kovů jsou proto zcela na místě. Ovšem společné vystoupení zlatých medailistů s frontmanem kapely Spandau Ballet Tonym Hadleyem v britském olympijském domě v Londýně? Posuďte sami. Novoromantici z 80. let by zajásali, z perspektivy současných trendů ale budí dílko přinejmenším rozpaky.

Gold SongVideo: Reuters

 
Článek

„Byli jste absolutně úžasní, jsem na vás tak hrdý!" rozplýval se Hadley. A jako správný zpěvák hned vytáhl z rukávu song pro vítěze. Samozřejmě nemohlo jít o jinou skladbu než Gold (zlato), která před pár desítkami let bodovala v hitparádách. „Vím, že jste ji slyšeli miliónkrát a máte jí plné zuby. Jenže vašimi úspěchy jste vstoupili mezi nesmrtelné," dodal lídr kdysi populární kapely.

Britové slyší na svou adresu samou chválu za precizní uspořádání XXX. letní olympiády, která byla po megalomanském projektu čínských soudruhů z Pekingu oslavou olympijského ducha. Britský tým se navíc postaral o nejlepší výsledek Spojeného království od roku 1908, kdy se hry konaly rovněž v Londýně.

Reklama