Hlavní obsah

Čtyři dny po olympiádě vyšla publikace zachycují londýnské hry

Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda a dalších šest medailistů ve čtvrtek v Praze pokřtilo knihu nazvanou Londýn 2012. Oficiální publikace Českého olympijského výboru (ČOV) zachycuje dění na sportovištích v okolí Temže především pohledem objektivů fotografů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva olympionici, kanoisté Josef Dostál, Jan Štěrba, Daniel Havel a Lukáš Trefil, pětibojař David Svoboda, badmintonista Petr Koukal a kajakář Vavřinec Hradilek představili oficiální publikaci Českého olympijského výboru nazvanou LOH - Londýn 2012.

Článek

Spolu se Svobodou se křtu vzpomínek na úspěšné hry zúčastnili také stříbrný kajakář Vavřinec Hradilek, posádka bronzového čtyřkajaku Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba a badmintonista a vlajkonoš při slavnostním zahájení Petr Koukal.

"Autoři i vydavatelé si za rychlost, kreativitu, originalitu a zpracování zaslouží také zlatou medaili," řekl předseda ČOV Milan Jirásek v Paláci knih Neoluxor. Místopředseda olympijského výboru Jiří Kejval prozradil, že vznik knihy se neobešel bez hádek nad vzhledem a obsahem. "Při prvním pohledu na knihu myslím, že stály za to," řekl Kejval.

Euforii sportovců zachytilo trio fotografů Markéta Navrátilová, Jiří Koliš a Herbert Slavík. Majitelé knihy se mohou těšit nejen na pohledy a detaily z bojů na sportovištích, ale nakouknou i do zákulisí. Publikace má 360 stran, stojí 499 korun a přispělo do ní i deset osobností. O svém vztahu k olympiádě mimo jiné píšou spisovatelé Michael Viewegh a Pavel Kosatík, diplomat Michael Žantovský, profesor práva Jiří Přibáň, či dramatička Daniela Fischerová.

Reklama