Hlavní obsah

Valoušek vyhrál sprintrallye ve Vsetíně a má titul

VSETÍN

Pavel Valoušek se stal domácím šampionem ve sprintrallye. Dvaatřicetiletý pilot vyhrál Rallye Vsetín a k loňskému triumfu ve "velkém" mistrovství ČR přidal titul v seriálu jednodenních soutěží.

Foto: Škoda Delimax Team

Pavel Valoušek

Článek

Se spolujezdcem Zdeňkem Hrůzou ve Škodě Fabia WRC zvítězili ve Vsetíně s náskokem 6,4 sekundy před Václavem Pechem, který podruhé zasáhl do seriálu s vozem Mini John Cooper Works S2000.

Pech ovládl začátek soutěže a z prvních pěti rychlostních zkoušek vyhrál čtyři. Pouze druhý test se stal kořistí Poláka Gregorze Grzyba v peugeotu. Valouškovi stačilo k titulu dojet na druhém místě a tomu podřídil taktiku. V úvodu neriskoval a kontroloval situaci, po polovině soutěže se už ale dostal na druhé místo se ztrátou 3,1 sekundy na Pecha. Ve zbývajících třech rychlostních zkouškách pak už Valoušek nenašel přemožitele.

"Drželi jsme si své tempo, snažili se jet bez chyb a v pohodě. Neměli jsme žádné vážnější problémy, vyšel nám dokonale závěr," uvedl Valoušek. Letos si připsal čtvrté vítězství, k tomu byl druhý minule v Jeseníkách. První dvě sprintrallye v sezony nedokončil kvůli technickým závadám a v Horácké rallye vinou zranění nestartoval.

Z boje o druhé místo mezi trojicí Jan Sýkora, Jan Odložilík a Miroslav Jakeš vyšel vítězně Odložilík, který ve Vsetíně doplnil Valouška s Pechem na stupních pro trio nejlepších. Z druhého místa na konečné čtvrté za Jakeše se propadl Sýkora, a to i kvůli technické závadě v páté rychlostní zkoušce, kdy jeho mitsubishi jelo pouze na tři válce, navíc jednou skončil mimo trať.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint