Hlavní obsah

"Nürburg-king" Schumacher je opět ve hře o osmý titul

PRAHA

Motorističtí odborníci a novináři mají po nedělní Velké ceně Evropy formule 1 na Nürburgringu jasno: Michael Schumacher a Ferrari jsou zpět v nejlepší možné formě a musí se s nimi seriózně počítat v boji o titul. Sám sedminásobný mistr světa si od svých německých krajanů vysloužil nadšené ovace a přezdívku "Nürburg-king".

Článek

"Náš starý dobrý Schumi je zase zpátky a Ferrari je nejžhavější auto na světě. Pokud to takhle půjde dál, může Schumi pomýšlet na osmý titul. Prosím, splň nám ten sen," vyzývá Schumachera německý deník Bild.

Sedmatřicetiletý fenomén vyhrál podruhé za sebou před úřadujícím světovým šampiónem Fernandem Alonsem, jenž má nyní v čele průběžného pořadí 13 bodů náskok. "Alonso bude muset potit krev, aby obhájil titul," domnívá se španělský list Marca.

Italští novináři nešetří superlativy a předpokládají tuhý boj o mistrovský titul. "Schumacher je jako talentovaný houslista. Pokud má správné auto, je nedostižný. Dokud bude v téhle formě a vítězné náladě, může závodit do 47, 57 nebo 67 let," tvrdí Tuttosport.

Císař vyhrál, ale Alonso má navrch

Gazzetta dello Sport oceňuje i výkon Schumacherova kolegy Felipeho Massy, jenž díky třetímu místu poprvé v kariéře ve formuli jedna vystoupil na stupně vítězů. "Nürburgring nadělil stáji Ferrari i Massův úspěch. Tohle duo bylo prostě perfektní," uvedl list.

Podle španělské televize Tele 5 mohl výkon německého pilota inspirovat i jeho fotbalové kolegy před domácím mistrovstvím světa. "Dal jim dobrý návod: Doma je prostě jedničkou," připomněla stanice fakt, že Nürburgring leží nedaleko Schumacherova bydliště v Kerpenu.

"Císař vyhrál, ale Alonso má ale stále ještě navrch," poznamenal nicméně necelý týden před vyprodanou Velkou cenou Španělska v Barceloně španělský list AS.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace