Hlavní obsah

Mika naléhá na Kimiho, aby zůstal u mclarenu

Dvojnásobný mistr světa F1 Mika Häkkinen doporučuje svému krajanovi Kimimu Räikkönenovi zůstat tam kde je, pokud chce dosahovat trvalých úspěchů. Osmatřicetiletý tovární pilot Mercedesu, který oba své tituly vyhrál ve stáji McLaren řekl, že Räikkönen by se měl raději zaměřit na řešení problémů uvnitř svého týmu, než hledat možnosti jinde.

Foto: Tap/HOCHZWEI

Kimi Räikkönen.

Článek

"Osobně věřím tomu, že Kimi může u mclarenu pokračovat," řekl bývalý šampión  a v současnosti jezdec závodů DTM v rozhovoru pro německý časopis Autosport.

Myslím si, že by měl Kimi spolupracovat s týmem mnohem sevřeněji, hledat více problémy a snažit se je vylepšovat. Možná to nepřijde v nadcházejícím závodě, možná ani v příštím či dokonce celou zbývající sezónu, ale musí se koukat hodně dopředu, na úspěch si počkat a jít mu více naproti," řekl Häkkinen.

Räikkönena už média vidí od příští sezóny ve stáji Ferrari a některé hlasy tvrdí, že smlouva s italskou stájí je již podepsána, ale Häkkinen, který působil ve formuli 1 pouze ve dvou stájích (1991 - 1992 u lotusu a 1993 - 2001 u mclarenu), varuje, že změna týmu by mohla mladému Finovi vážně zkomplikovat cestu za vysněným titulem mistra světa.

"Pokud začnete kličkovat. snadno si najednou uvědomíte, že vám deset let uteklo, aniž by jste získali titul mistra světa. Samozřejmě je to těžké. Pro mladého pilota je to složité rozhodnutí, ale musí si položit otázku, jestli chce vyhrát titul mistra světa desetkrát nebo pouze jednou nebo vůbec," řekl Häkinnen.

Reklama

Související témata: