Hlavní obsah

K***a! Nadávkami po odstoupení ze závodu nešetřil, teď se talentovaný mladík kaje

Budapešť/Praha

Spršku sprostých slov spustil do rádia Max Verstappen v pátém kole Velké ceny Maďarska poté, co mu selhala pohonná jednotka a závod tak pro něj skončil. Teď se dvacetiletý Nizozemec na sociálních sítích za své chování omluvil. „Neměl jsem používat tato slova,“ kaje se jezdec Red Bullu.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Max Verstappen.

Článek

„K***a! To je k***a vtip pořád s tímhle h***em, opravdu,“ nadával do rádia Max Verstappen poté, co mu v pátém kole Velké ceny Maďarska přestal fungovat motor od Renaultu. A servítky vůči dodavateli pohonné jednotky si nebral ani později. „Platíme milióny liber za něco, co by mělo být slušným motorem. A přitom to je poruchové,“ rozčiloval se jezdec Red Bullu.

„Navíc jsou tyhle motory také nejpomalejší. Je to k vzteku. Takhle zahodit cenné body,“ zuřil dál dvacetiletý Nizozemec. Když se mu v hlavě vše rozleželo, omluvil se. „Když se ohlédnu zpět, tak zklamání ještě přetrvává,“ napsal na sociální sítě talentovaný závodník. „V tomto vypjatém okamžiku jsem ale neměl používat tato slova," přiznal.

„Emoce se mnou po dobrém startu hodně cloumaly. Tahle frustrace má svůj důvod. Přišlo další nečekané selhání motoru, navíc v posledních letech k nim dochází stále častěji,“ vysvětloval své jednání. „Přijeli jsme do Budapešti s vysokým očekáváním a nebyli jsme konkurenceschopní, což bylo těžké strávit.“

„Během letní přestávky budu doufat, že se po ní do závodění vrátíme silnější,“ uzavřel šestý muž průběžného pořadí šampionátu, který má na svém kontě sto pět bodů. Letos Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Rakouska, druhý skončil ve Francii a třetí místa vybojoval ve Španělsku a Kanadě.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články