Hlavní obsah

Dovolená? Mistr světa uklízel na pláži odpadky. Recyklujte, výzývá k záchraně Země

Praha

Jezdci formule 1 tráví letní přestávku různě. Většina z nich vyrazila k moři a nejinak tomu je i u Lewise Hamiltona. Čtyřnásobný světový šampión se však neválí jen u vody, na sociálních sítích se pochlubil, jak spolu se svými přáteli uklidil odpadky, které se válely na pláži. „Recyklujte,“ vyzývá všechny třiatřicetiletý Brit.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Lewis Hamilton.

Článek

O tom, že by chtěl Lewis Hamilton zachránit planetu, se ví už dlouho. Jezdec Mercedesu se rozhodl stát veganem. Vysvětloval to tím, že maso ničí žíly, a že krávy znečišťují Zemi. Teď třiatřicetiletý Brit překvapil tím, jak se během dovolené na ostrově Mykonos spolu s přáteli vrhl na úklid odpadků na pláži.

„Jsme právě na jednom z nejkrásnějších míst na světě a narazili jsme tady na takový nepořádek. Nemohli jsme to jen tak nechat, museli jsme něco udělat,“ napsal na sociální sítě Hamilton. Čtyřnásobný světový šampión pak na videu s rukavicemi na rukou ukazuje, co všechno se na pláži válelo a kolik naplnili pytlů těmito odpadky.

„Měli bychom přestat podporovat společnosti, které slepě lpí na svých ziscích na úkor naší krásné planety a životního prostředí. Prosím, přestaňte kupovat plasty. Prosím, recyklujte, vyzývá všechny Hamilton. „Společnými silami můžeme mnohé změnit, musíme to ale dělat každý den.“

Mnoho fanoušků jeho snahu ocenilo. „Jsem na tebe pyšný, šampióne, že se takhle staráš o naši planetu a životní prostředí,“ napsal uživatel s nickem MaysoonF1. „Dobrá práce,“ přidali se další. Našli se ale i tací, kteří vedoucího muže průběžného pořadí mistrovství světa kritizovali za létání soukromým tryskáčem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články