Hlavní obsah

Druhý trénink F1 v Monze narušila ošklivá bouračka, pak vládl Vettel

Nejrychlejší čas tréninků na Velkou cenu Itálie formule 1 zajel Sebastian Vettel. Pilot domácího Ferrari ho na okruhu v Monze zaznamenal ve výrazně rychlejší odpolední části. První trénink totiž poznamenal déšť a favorité na trať prakticky nevyjeli.

Foto: Stringer, Reuters

Druhý trénink F1 v Monze narušila ošklivá bouračka Marcuse Ericssona.

Článek

Vettel zajel čas 1:21,105 a byl zhruba o 13 sekund rychlejší než vítěz dopolední části Sergio Pérez z Force India. Za Vettelem skončili s odstupem tří desetin Kimi Räikkönen z Ferrari a vedoucí jezdec šampionátu a obhájce loňského vítězství Lewis Hamilton z Mercedesu.

Vettel potvrdil, že Ferrari by mělo mít v Monze nad Mercedesem navrch. Před sobotní kvalifikací a nedělním závodem je tak v dobré pozici snížit ztrátu na Hamiltona v průběžném pořadí, kde na druhém místě zaostává osm závodů před koncem sezóny o 17 bodů.

Druhý trénink byl asi na dvacet minut přerušen kvůli ošklivé havárii Marcuse Ericssona, který čelně narazil do bariér. Pilot Sauberu však z nehody vyvázl bez úhony a bez problémů prošel lékařskou prohlídkou.

V dopolední části čtyřnásobní mistři světa Vettel s Hamiltonem strávili v dešti na trati minimum času. Jezdec Mercedesu odjel šest kol a byl jedenáctý, jeho rival z Ferrari odkroužil čtyři kola a byl sedmnáctý.

Daniel Ricciardo z Red Bullu obsadil páté a šesté místo, ale už nyní má jistotu, že odstartuje z posledního místa kvůli trestu za nepovolenou výměnu motoru. Novou pohonnou jednotku dostal s výhledem na další závod v Singapuru, kde se chce Red Bull vzhledem k příznivějšímu profilu městského okruhu pokusit o vítězství.

Tréninky na Velkou cenu Itálie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Monze:
První trénink:
1. Pérez (Mex./Force India) 1:34,000
2. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,550
3. Ocon (Fr./Force India) -0,593
4. Hartley (N. Zél./Toro Rosso) -1,024
5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,207
6. Gasly (Fr./Toro Rosso) -1,438
Druhý trénink:
1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:21,105
2. Räikkönen -0,270
3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,287
4. Bottas (Fin./Mercedes) -0,698
5. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,049
6. Ricciardo -1,191

Reklama

Související témata: