Hlavní obsah

Alonso se chystá do Indianapolis, aby znovu zaútočil na slavnou trojkorunu

Fernando Alonso hodlá i v příštím roce útočit na zisk prestižní motoristické trojkoruny a s týmem McLaren plánuje start v závodu 500 mil v Indianapolis. Triumf v legendárním závodu je jediný, který španělskému pilotovi ve sbírce chybí. Vítězství v Monaku ve formuli 1 a ve vytrvalostním závodu 24 hodin v Le Mans už dobyl.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Pilot stáje McLaren Fernando Alonso.

Článek

Sedmatřicetiletý Alonso v srpnu ohlásil, že v seriálu F1 po této sezoně končí. Zisk trojkoruny je jeho posledním sportovním snem. Dosud to zvládl pouze Brit Graham Hill, první výhru v Monaku vybojoval v roce 1963, v Indianapolis o tři roky později a v Le Mans misi dokončil v roce 1972.

"Vždycky jsem jasně říkal, jak je pro mě trojkoruna důležitá. Start v Indianapolis v roce 2017 byl neuvěřitelná zkušenost a hluboko v srdci mi bylo jasné, že se tam musím vrátit, pokud dostanu šanci," řekl před dnešní Velkou cenou Brazílie F1.

V Monaku triumfoval dvojnásobný mistr světa formule 1 v letech 2006 a 2007, v Le Mans uspěl vloni při svém debutu s týmem Toyoty. Dobře rozjetý měl i loňský závod v Indianapolis, ale kvůli technickým problémům ho nedokončil. Další pokus ho čeká 26. května.

Reklama

Související témata: