Hlavní obsah

Spekulace sílí a fanoušci zuří. Napálil je Kubicův falešný účet na twitteru

Praha

Údajně je na devadesát procent hotovo. Podle informací německého magazínu Auto Motor Sport by mohla být dohoda o návratu Roberta Kubici do závodní sedačky ve formuli 1 v barvách týmu Williams dotažena už tento týden. Spekulace navíc přiživil vzkaz na twitterovém účtu polského jezdce - jak se ale ukázalo, falešném.

Foto: Profimedia.cz

Robert Kubica v barvách Williamsu na okruhu v Singapuru.

Článek

První spekulace o možném návratu polské hvězdy, kterou ve slibném rozletu ve formuli 1 zastavila v roce 2011 vážná nehoda při rallye, přinesl minulý týden britský magazín Autosport. Auto Motor Sport pak zkraje týdne přinesl informaci, že dohoda je z „devadesáti procent" hotová. A bouři nadšení u fandů krakovského rodáka vzbudil vzkaz „Brzy" na twitterovém účtu tvářícím se jako Kubicův profil. Jak se ale rychle ukázalo, profil je falešný.

Uživatelé populární sociální sítě sice okamžitě v reakcích upozornili na fakt, že nejde o oficiální profil, na informaci ale mezitím mnozí naletěli. Třeba včetně mistra světa z roku 1996 Damona Hilla, který později svůj omyl přiznal a omluvil se.

Jaké jsou tedy Kubicovy šance? Podle expertů je Kubica v hledáčku Williamsu spolu s Francouzem Estebanem Oconem a Rusem Sergejem Sirotkinem. Oconova naděje je nejslabší: musel by přivést opravdu silného sponzora, Williams nepreferuje roční kontrakt a své plány s Francouzem na rok 2020 neskrývá tým Mercedes.

Ve finále se tak Williams rozhoduje mezi Kubicou a Sirotkinem, polský jezdec je údajně ve výhodnější pozici. I díky zájmu společnosti Orlen, která je podle polských médií připravena „nasypat" za Kubicu 10 milionů dolarů. Oznámení, koho si Williams pro příští rok vybral, prý ale nepřijde před Velkou cenou Abú Zabí, která se jede od 23. listopadu. Druhým jezdcem bude nováček George Russel.

Kubica měl ve formuli 1 slušně našlápnuto, před deseti lety v barvách týmu BMW Sauber vybojoval své zatím jediné vítězství při Velké ceně Kanady. Současně začal častěji pošilhávat po své oblíbené rallye, což se mu s ohledem na kariéru ve formuli 1 stalo osudným. V únoru 2011 při regionální soutěži v Itálii havaroval a jeho škodovku při nárazu prošpikovalo svodidlo, které mu téměř amputovalo pravou ruku. Lékařům se podařilo končetinu zachránit, polský jezdec ale o místo ve formuli 1 přišel.

Po uzdravení jezdil Kubica v letech 2013-2016 šampionát v rallye, svého snu o návratu do F1 se ale nikdy nevzdal. V loňském roce poprvé testoval se stájí Renault, letos v roli rezervního jezdce Williamsu odjel páteční trénink na květnovou Velkou cenu Španělska a byl v něm rychlejší, než závodní pilot Lance Stroll.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články