Hlavní obsah

Hamilton vyměnil volant za řídítka silného motocyklu. A havaroval

Jerez/Praha

Motocykly miluje. Když dostal nabídku testovat, neváhal. Pětinásobný světový šampion ve formuli 1 Lewis Hamilton si o uplynulém víkendu na okruhu v Jerezu vyzkoušel jízdu na superbiku. Avšak nedopadlo to tak, jak si představoval. Havaroval. Naštěstí se vše obešlo bez zranění a pochroumaný byl jen stroj.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Naštěstí to dopadlo dobře, jakoby chtěl po havárii na superbiku naznačit pětinásobný mistr světa ve formuli 1 Lewis Hamilton.

Článek

Slovo nuda nezná. Lewis Hamilton musí neustále něco dělat. Když zrovna není na závodech formule 1, má jiné aktivity. Jeho velkou zálibou je třeba móda. Jako návrhář se podílí na vzniku nových kolekcí, dalším koníčkem je hudba. Nedávno vyšlo najevo, že si zazpíval v písničce Pipe od Christiny Aguilery.

A tak není žádným překvapením, že napilno má i teď. V době, kdy letošní světový šampionát F1 skončil a mohl by už trochu odpočívat. Samozřejmě, že má pětinásobný mistr světa ještě nějaké povinnosti v rámci akcí Mercedesu, ale od rychlých kol na okruhu by si už mohl dát pauzu. Ale nedal.

O uplynulém víkendu vyměnil čtyři kola za dvě, když dostal nabídku vyzkoušet si na okruhu ve španělském Jerezu motocykl Yamaha YZF-R1, která v letošní sezoně startovala ve světovém šampionátu superbiků. Testování však nedopadlo úplně podle Hamiltonových představ, v jedné ze zatáček totiž havaroval.

Podle italského deníku La Gazzetta se nehoda naštěstí obešla bez zranění, jen motocykl utrpěl pár šrámů. Nyní má třiatřicetiletý Hamilton na programu setkání se sponzory a týmové dny s Mercedesem. „Do poloviny měsíce mám spoustu práce. Už se ale těším na zimu. Na čas, který strávím s rodinou,“ přiznal britský jezdec.

Reklama