Hlavní obsah

Nejlepší v historii? Hamilton pro to udělá vše. Ferrari ani Red Bull nesmí získat titul, přisazuje Brit

Praha

Letos ve světovém šampionátu formule 1 získal už pátý titul a zařadil se na druhé místo vedle Juana Manuela Fangia. K vyrovnání legendy Michaela Schumachera, který F1 ovládl sedmkrát mu tak chybí už jen dvě vítezství. Lewis Hamilton má s Mercedesem smlouvu ještě na dva roky a udělá vše pro to, aby titul neukořistili mladší jezdci.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Lewis hamilton oslavuje zisk pátého titulu.

Článek

Letošní sezona už skončila, někteří piloti však mají stále napilno. Třeba světový šampion Lewis Hamilton sie účastní mnoha sponzorských akcí. Na jedné z nich se rozpovídal o své budoucnosti. Ačkoliv se ziskem pátého titulu vyrovnal famóznímu Argentinci Juanu Manuelu Fangiovi a k dosažení legendárního Michaela Schumachera mu chybí už jen dvě vítězství, stále podle svých slov u sebe cítí rezervy.

„Cítím, že stále ještě nejsem v tom nejlepším. Stále se mám v čem zlepšovat,“ uvedl Hamilton na webu racefans.net. „Příští měsíc si sednu a zamyslím se nad tím, kde mohu být ještě lepší,“ vysvětloval britský jezdec s tím, že musí být obezřetný, neboť se v příštích letech budou chtít stále více prosazovat mladí jezdci.

„Mým cílem je udělat vše pro to, aby Ferrari v příštích dvou letech nezískalo titul. A ani Red Bull,“ prohlásil Hamilton. „Máme tady Maxe Verstappena, který by chtěl ukořistit titul mistra světa. Ve Ferrari bude chtít příští rok oslnit Charles Leclerc. Tihle kluci jsou mnohem mladší.“

„Jsem třetí nejstarší jezdec ve formuli 1, což je komické, protože je mi teprve třiatřicet. Musím se tedy zamýšlet nad tím, jak být lepší než tihle všichni mladí kluci. To je teď to, co musím udělat, abych zůstal před nimi. Chci být nejlepší v historii, a to znamená vyhrát ve všech oblastech,“ uzavřel jezdec Mercedesu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články