Hlavní obsah

Přejde k superbikům? Talent na ně pětinásobný světový šampion ve formuli 1 má

Praha

Světový šampionát formule 1 ovládl už popáté v kariéře. Jak by se mu ale dařilo třeba na motorkách? Lewis Hamilton nedávno testoval na superbiku a jezdci Yamahy nyní prozradili, jak si třiatřicetiletý závodník vedl. „Byl velmi rychlý,“ uvedl Michael van der Mark na webu Motorsport.com.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton se rád projede na motorce.

Článek

Co bude dělat Lewis Hamilton až jednou ukončí svou úspěšnou kariéru ve formuli 1? Odejde ze světa motorsportu úplně, nebo v něm zkusí něco nového? Co třeba šampionát superbiků? Necháme se překvapit, ale rozhodně by se mezi jezdci neztratil. Potvrdil to i Michael van der Mark, závodník Yamahy v mistrovství světa superbiků.

Michael van der Mark totiž před několika dny testoval motocykl Yamaha YZF-R1 na okruhu v Jerezu právě s Hamiltonem. Byl překvapen. Pilot formule 1 sice zkraje upadl, avšak naštěstí se nehoda obešla bez zranění, a tak mohl v jízdách pokračovat a dál předvádět, co v něm je. „Lewis už předtím absolvoval dva dny na svém motocyklu a lidé z jeho týmu byli překvapeni jeho rychlostí,“ uvedl van der Mark.

„Byl velmi rychlý, ale neměl jezdecký styl. Tak usoudili, že by na trať mohli pozvat i profesionály, kteří by mu poradili,“ vyprávěl van der Mark. „První den jsem s ním byl na okruhu sám, druhý se k nám přidal můj týmový kolega Alex Lowes. Nejdříve jsem se musel snažit Lewise trochu zpomalit.“

„Snažil se projíždět zatáčkami tak rychle, jako by jel autem. Poté jsme pracovali na jeho stylu. I když to bylo spíše pro zábavu, ptal se na hodně věcí a snažil se něčemu přiučit. Motorku umí řídit velice dobře. Testoval sice jen čtyři dny, ale i tak byl pomalejší jen o sedm sekund než my. Lewis byl tak mnohem rychlejší než většina závodníků během testování. Je vidět, že má výjimečný talent,“ jezdec Yamahy.

Reklama