Hlavní obsah

Dělám chyby velmi často. Pětinásobný světový šampion se omluvil za výroky o slumu

Lewis Hamilton se už zase omlouvá. Stejně jako pokaždé, když na veřejnosti prohlásí něco a všechny tím rozzlobí. Tentokrát se nelichotivě pětinásobný světový šampion ve formuli 1 vyjádřil na adresu svého rodného města Stevenage, které označil za slum. „Použil jsem nesprávná slova, nemyslel jsem to tak,“ uvedl britský jezdec.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton.

Článek

Slova, která Lewis Hamilton vyřkl při slavnostním udílení cen Sportovní osobnosti Velké Británie, pobouřila hodně lidí. Britský jezdec totiž označil své rodné město Stevenage za slum, což je podle definice chudinská čtvrť z improvizovaných a obvykle nelegálně postavených chatrčí.

„Pro nás, pro celou naši rodinu bylo snem udělat něco jinak, abychom se z toho slumu dostali,“ pronesl Hamilton při vyhlašování a pak se snažil své nelichotivé vyjádření vysvětlit. „Dobře, nemyslel jsem ze slumů, ale dostat se odněkud jinam. Všichni jsme chtěli něco dokázat.“

I tak se na jezdce Mercedesu snesla vlna kritiky a radní města Stevenage mluvili o řadě uražených lidí. Hamilton tedy nelenil a přišel s další omluvou. „Jsem velmi pyšný na to, odkud pocházím,“ uvedl na webu BBC. „Mám to město rád. Doufám, že víte, že reprezentuji, jak nejlépe umím.“

„Dělám chyby velmi často a obzvláště, když jsem před publikem. Snažil jsem se najít vhodná slova, kterými bych popsal dlouhou cestu, kterou jsem prošel. Použil jsem ale nesprávná slova. Nemyslel jsem to tak,“ ospravedlňoval se pětinásobný světový šampion, který nyní stejně jako ostatní jezdci odpočívá po sezoně.

Reklama