Hlavní obsah

Trpělivost došla! Známý jezdec F1 přišel o hlavního sponzora, udrží si místo?

Chabé výkony, žádné vítězství v sezoně. Hlavnímu sponzorovi Valtteriho Bottase finské společnosti Wihuri Group došla trpělivost a rozhodla se s jezdcem Mercedesu ukončit dlouholetou spolupráci. Pilot formule 1 to tak nyní nebude mít vůbec lehké. Navíc kvalitní výsledky chce od něj letos vidět i šéf týmu Toto Wolff, jinak mu neprodlouží smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Valtteri Bottas.

Článek

Loňskou sezonu označil Valtteri Bottas za svou nejhorší v jeho dosavadní kariéře. Není divu. Nevyhrál ani jeden závod a v celkovém pořadí šampionátu skončil až na pátém místě. Chtěl se svým týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem bojovat o titul, avšak místo toho přišlo zklamání z výsledků. A to nejen pro něj.

Jeho výkony nepotěšily ani finského miliardáře Anttiho Aarnia-Wihuriho. Ten vlastní společnost Wihuri Group, která je téměř dvacet let hlavním sponzorem právě Bottase. Wihuri se nyní rozhodl spolupráci ukončit. „Nebudeme pokračovat. Musíme přiznat, že to bylo pro nás příliš drahé,“ uvedl na webu f1i.com Aarnio-Wihuri.

„Jsme zklamaní. Nebyla to jen chyba Bottase, protože měl i technické problémy, avšak v závěru sezony byl velice slabý,“ vysvětloval Aarnio-Wihuri. „Je obtížné být kolegou Hamiltona, ale Valtteri skončil za mnoha dalšími a celkově byl až pátý. A to je slabý výsledek,“ dodal.

Valtteri Bottas se nyní bude muset hodně snažit, aby si udržel místo v Mercedesu. Na konci roku mu končí smlouva a šéf týmu Toto Wolff mu dal jasně najevo, že o prodloužení budou rozhodovat jeho výkony. „Musí přidat, nedělat chyby a jezdit na stejné úrovni jako Lewis. To je podmínkou, aby u nás zůstal,“ prohlásil Wolff.

Reklama

Související témata: