Hlavní obsah

Jsem fit, jásá talentovaná jezdkyně a dva měsíce po děsivé nehodě vyhlíží návrat do kokpitu

Praha

Je v pořádku a už se nemůže dočkat až znovu usedne do kokpitu. Dva měsíce po děsivé nehodě při Velké ceně Macaa vozů formule 3 lékaři povolili osmnáctileté jezdkyni opět závodit. „Jsem zcela fit, mohu trénovat a řídit závodní auto,“ raduje se Sophia Flörschová, která utrpěla vážné poranění páteře.

Foto: Profimedia.cz

Sophia Flörschová.

Článek

Když před dvěma měsíci vyletěla Sophia Flörschová během Velké ceny Macaa se svým vozem z trati a narazila do konstrukce pro fotografy, asi málokoho by napadlo, že bude ještě někdy závodit. Jako zázrakem přežila. Do nemocnice ji odvezli s poraněnou páteří. Míchu naštěstí poraněnou neměla, ale musela na operaci se zlomeným sedmým obratlem.

Krátce po ní prohlásila, že se k závodění chce vrátit. Neodradily ji ani vzpomínky, které na nehodu má. Hodně ji podle jejích slov pomáhá to, že nehodu viděla, a že o ní dokáže mluvit. Před pár dny se talentovaná jezdkyně podrobila několika vyšetřením a lékaři jí oznámili, že je už fit.

„Řekli mi, že jsem se zcela zotavila,“ uvedla Flörschová na webu motorsport-total.com. „To znamená, že zase mohu dělat všechno. Mohu normálně trénovat. Mohu opět řídit závodní auto. Mám opravdu ohromnou radost. Už se těším na následující týdny,“ vyprávěla osmnáctiletá Němka dál.

„Doufám, že na začátku března už budu sedět v kokpitu,“ dodala talentovaná jezdkyně, která doufá, že se již brzy o ní zase začne hovořit jako o šikovné závodnici. „Doufám, že až začnu dosahovat dobrých výsledků, tak se o mně bude mluvit jako o rychlé jezdkyni a mé jméno nebude jen spojováno s havárií,“ uzavřela Flörschová.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace