Hlavní obsah

Rozdíl mezi Ferrari a Mercedesem? Skromnost.

Praha

Již příští týden začnou týmy formule 1 odhalovat své nové monoposty a od 18. února se pak rozběhne v Barceloně testování. Největším favoritem nadcházejícího světového šampionátu bude opět Mercedes, prohánět by ho mělo Ferrari, které by se rádo po delší odmlce dočkalo titulu. V čem je mezi těmito stájemi největší rozdíl? Podle Tota Wolffa z Mercedesu ve skromnosti.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton z Mercedesu a Sebastian Vettel z Ferrari.

Článek

„Součástí naší DNA je, že i když vyhráváme, zůstáváme skromní,“ uvedl šéf Mercedesu Toto Wolff na webu grandprix.com. „Vítězství rozhodně nebereme jako samozřejmost. Nejdeme do každého víkendu s tím, že je povinné vyhrát,“ líčil sedmačtyřicetiletý Rakušan, podle kterého druhé místo není zklamáním.

„Pokud jsou závody, ve kterých skončíme druzí, a ukáže se, že jsme udělali maximum, tak jsme spokojení a v klidu. V tom je největší rozdíl mezi námi a Ferrari. Jejich přístup je takový, že musí jen vyhrávat. Druhé místo je zklamání, a to i když udělali všechno, jak nejlépe mohli,“ vysvětloval Wolff.

Týmy a jezdci formule 1 se nyní naplno připravují na nadcházející sezonu, která odstartuje za měsíc a půl v australském Melbourne. Dočkat se už nemůže třeba Valtteri Bottas z Mercedesu, který věří, že letos bude svému kolegovi Lewisi Hamiltonovi mnohem více konkurovat. „Všichni začínají od nuly. Máme stejné šance, to je vzrušující. Vydám ze sebe všechno, jsem si jistý, že to bude zajímavé,“ prohlásil Bottas.

Na příští týden většina stájí ohlásila představení nových monopostů. O několik dní později, 18. února pak začnou ve španělské Barceloně předsezonní testy. Loni během nich hustě sněžilo a hitem se pak stal sněhulák, kterého členové Mercedesu postavili. Kvůli počasí se zvažovalo přesunutí testů do Bahrajnu, avšak díky rychlejšímu dovezení dílů z továren a menším nákladům, se od této varianty ustoupilo.

Reklama