Hlavní obsah

Další vozy odhaleny! Toro Rosso s minimem změn, zato Williams je zářivější

Praha

Nová sezona světového šampionátu formule 1 odstartuje již za měsíc, a tak se týmy začaly chlubit svými novými monoposty. Jako první předvedl minulý týden zbarvení svého vozu Haas. V pondělí své nové auto STR14 nejprve představilo Toro Rosso a odpoledne se pak prezentoval Williams.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nový monopost stáje Toro RossoVideo: sntv

 
Článek

Toro Rosso v pondělí prostřednictvím virtuální prezentace představilo svůj nový monopost STR 14 pro nadcházející sezonu. Avšak o žádnou žhavou novinku se nejedná, jde o přepracovaný model z minulého roku. Většina dílů na voze je totiž z loňského auta Red Bullu. I zbarvení zůstává modré s bílými a červenými prvky. Auto bude opět pohánět motor Honda.

„Chceme se neustále zlepšovat, abychom závodili na nejvyšší možné úrovni,“ prohlásil šéf týmu Franz Tost na webu motorsport.com. „Během zimy jsme intenzivně pracovali především na vylepšení organizační struktury, která nám způsobila pár problémů,“ vysvětloval Tost, který by chtěl, aby jeho tým měl silnou pozici ve středu pole.

Zcela nové je ale složení jezdců. Svou premiéru ve formuli 1 si odbyde v italské stáji Thajec Alexander Albon. Jeho kolegou bude Rus Daniil Kvjat, který už v minulosti u Toro Rosso byl, avšak loni působil jako vývojový pilot u Ferrari. „Nevím přesně, kde budeme. S inženýry uděláme vše pro to, abychom dostali z balíčku maximum,“ uvedl Kvjat.

Tým Williams ukázal barvy monopostu pro sezónu 2019

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

O chvíli později pak nové zbarvení odhalil Williams. Ten u této příležitosti představil i nového titulárního sponzora, firmu ROKiT, která se na trh chystá uvést mobilní telefony. K tradiční bílé a modré barvě přibyly světle modré prvky. Dominující je pak na boku vozu logo hlavního partnera.

„Hodně lidí ví, jaké jsou naše tradiční barvy. My jsme se ale od nich chtěli trochu odklonit a ukázat světu, že jsme oživenou značkou,“ vyprávěla Claire Williamsová, šéfka týmu. „Vůz formule 1 je výlohou vašeho obchodu, proto jsme chtěli zajistit, že přijdeme se skutečně zářivým zbarvením,“ dodala dcera zakladatele stáje.

Do kokpitu usedne zkušený Robert Kubica, který se do formule 1 vrací po vážném zranění ruky, jeho kolegou bude nováček, talentovaný mladík George Russell. Všechna zcela nová auta budou k vidění už příští týden na předsezonních testech v Barceloně.

Kdy týmy představí své nové monoposty
7. únoraHaas
11. únoraToro Rosso, Williams
12. únoraRenault
13. únoraMercedes, Red Bull, Racing Point
14. únoraMcLaren
15. únoraFerrari
18. únoraAlfa Romeo

Reklama

Související témata: