Hlavní obsah

Vettel byl nejrychlejší a nejpilnější v úvodních testech F1

Barcelona

Vicemistr světa Sebastian Vettel byl nejpilnějším a nejrychlejším pilotem úvodního testovacího dne před novou sezonou formule 1 na okruhu v Barceloně. Německý jezdec obkroužil v Katalánsku ve svém novém ferrari 169 kol a jeho nejlepší čas měl hodnotu 1:18,161.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Sebastian Vettel během úvodního testovacího dne před novou sezonou formule 1 na okruhu v Barceloně.

Článek

"Nemohli jsme si přát lepší start. Bylo neuvěřitelné, jak skvěle auto fungovalo. Neměli jsme žádné problémy a zvládli jsme toho víc, než jsme plánovali," pochvaloval si Vettel.

Britský mistr světa Lewis Hamilton z týmu Mercedes se o dnešní porci testování podělil se svým finským kolegou Valtterim Bottasem a zajel devátý čas s dvousekundovým odstupem na Vettela. Druhý nejrychlejší byl Španěl Carlos Sainz z McLarenu před Francouzem Romainem Grosjeanem z Haasu a Nizozemcem Maxem Verstappenem z Red Bullu.

Celkově zasáhlo do prvního dne testování jedenáct pilotů. Jako jediný z týmů nestartoval Williams, jenž bude mít nový monopost připraven nejdříve ve středu.

Úvodní testování trvá do čtvrtečního večera. Od 26. února do 1. března budou jezdci F1 ladit formu v Barceloně znovu, sezona pak startuje 17. března v Melbourne.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint probíhá Živě
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články