Hlavní obsah

Světový šampion je z nového vozu unešený. Všechno šlo hladce, říká po prvním dnu testování

Sezona formule 1 se nezadržitelně blíží. V pondělí na okruhu v Barceloně začaly předsezonní testy. Nejrychlejší čas zajel Sebastian Vettel z Ferrari, který zároveň odjel za všech zúčastněných nejvíce kol. „Bylo to téměř dokonalé,“ pochvaloval si Vettel, čtyřnásobný světový šampion.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel během předsezonních testů.

Článek

Kdo vyhraje letošní světový šampionát ve formuli 1, na to v předsezonních testech odpověď rozhodně nenajdeme, mohou ale hodně naznačit, jak na tom týmy jsou. Nejlepší dojem z prvního dne testování na okruhu v Barceloně rozhodně zanechalo Ferrari. Sebastian Vettel nejenže na trati zajel nejrychlejší čas, ale také odjel sto šedesát devět kol, nejvíce ze všech zúčastněných.

„Bylo to neuvěřitelné,“ prohlásil Vettel na webu BBC. „V lepší den jsme ani nemohli doufat. Auto fungovalo opravdu dobře, neměli jsme žádné problémy, které by nás zpomalovaly. Na vůz jsem si vůbec nemusel zvykat, všechno šlo hladce," pochvaloval si německý jezdec. „Dokončili jsme program tak, jak jsme chtěli."

„Samozřejmě, že vím, že šlo teprve o první den testování. Klobouk dolů ale před všemi v továrně. To, jak se vypořádali s novými pravidly, je opravdu skvělé. Všechno je na novém voze mnohem lepší. Myslím si, že jsme velice dobře připraveni. Byl to téměř perfektní den,“ hlásil šťastný Vettel.

Výkony Ferrari budily pozornost samozřejmě i u konkurence. Šéf Mercedesu, největšího soupeře Ferrari, prohlásil, že auto italské stáje vypadá opravdu velmi silně. „Na první pohled je zřejmé, že je jejich monopost výborně vyvážený. Měli velmi rychlý čas. Ferrari bylo extrémně silné,“ uznal Toto Wolff.

Reklama

Související témata: