Hlavní obsah

Mercedes, Ferrari, zcela nový Haas, nebo zářivější Williams? Který monopost se vám nejvíce líbí?

Praha

Monoposty formule 1 pro nadcházející sezonu jsou odhaleny. Nové vozy už jsou v akci, jezdci se s nimi právě prohání na okruhu v Barceloně v rámci testování. Podívejte se, s jakými auty budou v jubilejním sedmdesátém ročníku světového šampionátu týmy bojovat a hlasujte, které se vám nejvíce líbí.

Foto: Sport.cz

Red Bull překvapil fanoušky, ale šlo jen o speciální edici, nyní už má zase tradiční zbarvení.

Článek

S monopostem W10 bude chtít na šestý titul v řadě v Poháru konstruktérů útočit Mercedes. Britský tým zůstal u tradiční barvy stříbrné a tyrkysové.

Plány Mercedesu bude chtít překazit Ferrari. Italský tým čeká na vítězství v Poháru konstruktérů od roku 2008 a na titul mistra světa ještě o rok déle. Nové auto Ferrari dostalo název SF 90, číslo devadesát odkazuje na výročí stáje, která bude letos slavit devadesát let od založení.

Na paty bude chtít oběma týmům šlapat Red Bull. Rakouský tým nejprve představil svůj nový vůz ve speciálním zbarvení, které sklidilo velký ohlas u fanoušků. V pondělí se pak krátce před testy pochlubil tradičním tmavě-modrým monopostem s červenými a žlutými prvky. Nově bude auto pohánět motor od Hondy.

O čtvrté místo by chtělo bojovat hned několik týmů. Udržet tuto pozici by si chtěl Renault, který zároveň věří, že s novým černo-žlutým R.S.19 by mohl snížit ztrátu na čelo a výrazně se přiblížit špičkovým týmům.

Se zářivějším zbarvením vyrazí do nové sezony Williams. K tradiční bílé a modré přibyly prvky světlemodré, tým tím podle vedení chce ukázat, že je oživenou značkou.

O návrat mezi nejlepší chce s monopostem MCL 34 bojovat McLaren. Britský tým opět vsadil na tradiční papájovou barvu a k ní přidal modré prvky.

Jako první svůj nový vůz odhalil Haas. Jeho auto má zcela nové zbarvení, je černo-zlaté s bílými prvky.

Toro Rosso přišlo s minimem změn, většina dílů na jeho voze bude totiž z loňského monopostu Red Bullu.

Před startem testování svůj nový monopost představila Alfa Romeo, tým se rozhodl pokračovat v tradici Sauberu, a tak je vůz v kombinaci bílé a tmavě červené.

Na růžovou sází Racing Point. Tým sice změnil název, avšak rozhodl se zůstat věrný zbarvení, které měla Force India a přidal k němu trochu modré.

Který monopost se vám nejvíce líbí?
Mercedes.
8 %
Ferrari.
35,9 %
Red Bull.
2,3 %
Renault.
4,8 %
Williams.
5 %
McLaren.
7,8 %
Haas.
25,4 %
Toro Rosso.
1,3 %
Alfa Romeo.
8,2 %
Racing Point.
1,3 %
Celkem hlasovalo 4757 čtenářů.

Reklama