Hlavní obsah

Je jako raketa! Red Bull si po prvních dnech testování nemůže vynachválit spolupráci s Hondou

Barcelona/Praha

První týden předsezonních testů monopostů formule 1 bude pomalu za námi. Zatímco na začátku bylo nejrychlejší Ferrari, ve středu všechny překvapilo Toro Rosso. Daniil Kvjat v něm s motorem Honda zajel dosavadní nejrychlejší čas testů. To potěšilo i Red Bull, který nově stejnou pohonnou jednotku užívá. „Motor Honda je jako raketa,“ chválí japonského výrobce Christian Horner, šéf Red Bullu.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen během předsezonních testů.

Článek

Když Red Bull loni potvrdil, že ukončí spolupráci s Renaultem, který mu dodával motor, a od letošní sezony bude mít pohonnou jednotku od Hondy, mnoho odborníků a fanoušků spekulovalo nad tím, zda to byl dobrý tah. Po třech dnech předsezonních testů to vypadá, že se rakouský tým rozhodl správně.

Jezdci i vedení týmu si nemůžou motor Hondy vynachválit. Jejich skvělé dojmy z testování navíc ve středu umocnil výkon stáje Toro Rosso, která užívá stejnou pohonnou jednotku. Daniil Kvjat totiž s novým monopostem Toro Rosso zajel nejrychleji a překonal tak dosavadní nejlepší časy Ferrari.

„Jdeme podle plánu. Auto funguje tak, jak jsme předpokládali,“ pochvaloval si Christian Horner na webu auto-motor-und-sport.de. „Motor Honda je jako raketa,“ prohlásil šéf Red Bullu dál. „Ještě nikdy žádná pohonná jednotka nepasovala do vozu tak hladce. Je to, jako kdyby pod karoserií tikaly švýcarské hodinky,“ dodal Horner.

Nadšení jsou i oba jezdci Red Bullu Max Verstappen a Pierre Gasly. „Jsem velice spokojený s tím, jak společně pracujeme. Auto dobře funguje a je spolehlivé,“ potvrdil Verstappen, který by letos rád šlapal na paty Mercedesu a Ferrari. „První dojmy jsou opravdu hodně dobré. Jsme zatím moc spokojeni,“ uzavřel jeho kolega Gasly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články