Hlavní obsah

O krok blíž F1. Talentovaná jezdkyně bude jezdit ve formuli 2

Bogotá/Praha

Kdy uvidíme další ženu ve formuli 1? Možná, že už brzy. Tatiana Calderónová se totiž zase o kousek přiblížila svému snu. Pětadvacetiletá Kolumbijka bude od letošní sezony závodit ve formuli 2, která je považována za vstupní bránu do formule 1. „Je to nová výzva v mé kariéře,“ přiznává jezdkyně týmu BWT Arden.

Foto: Profimedia.cz

Tatiana Calderónová.

Článek

Tatiana Calderónová patří k nejtalentovanějším jezdkyním současnosti. Je testovací jezdkyní Alfy Romeo a vedení si ji zatím nemůže vynachválit. Není divu. Je cílevědomá, pracovitá a jde si za svým snem, závodit ve formuli 1. Jak to tak vypadá, teď je k jeho splnění zase o krůček blíž.

Kolumbijská jezdkyně totiž minulý týden podepsala smlouvu s týmem BTW Arden a od letošní sezony bude jezdit ve formuli 2, kde bude jejím kolegou Anthoine Hubert, loňský vítěz GP3. „Jsme velice potěšeni, že můžeme Tatianu přivítat u nás. Její poslední testování ve formuli 2 na nás velmi zapůsobilo. Jsem si jistý, že s Anthoinem vytvoří silnou dvojici,“ uvedl Garry Horner, šéf stáje, na webu motorsport.com.

Unešená je i pětadvacetiletá Calderónová. „Jsem velice nadšená, že budu závodit v šampionátu formule 2 s týmem BTW Arden. Je to nová výzva v mé kariéře a další krok k splnění mého cíle, jezdit ve formuli 1. Jsem si jistá, že spolu zažijeme úžasné věci. Už se nemůžu dočkat testování,“ prohlásila usměvavá jezdkyně.

Calderónová hrála jako malá fotbal, tenis a jezdila na koních. Avšak v devíti letech začala závodit na motokárách a u rychlých aut už zůstala. Soutěžila třeba v evropské formuli 3, nebo v GP3, kde byla loni v celkovém hodnocení šestnáctá. Zatím poslední ženou, která se dokázala kvalifikovat do Velké ceny formule 1, byla v roce 1976 Lella Lombardiová. V GP Rakouska obsadila dvanáctou příčku.

Reklama