Hlavní obsah

U baru ho nepotkáte. Pití mi nedělá dobře, mám jinou vášeň, říká talentovaný nováček ve formuli 1

Barcelona/Praha

Lando Norris, jeden z nejtalentovanějších mladíků formule 1 současnosti. Teprve devatenáctiletý Brit bude od nadcházející sezony závodit za McLaren a svou šikovnost předvedl už během testování. V úterý na okruhu v Barceloně zajel i přes problémy nejrychlejší čas dne. „Jdeme správným směrem,“ říká Norris, který by rád oprášil slávu kdysi vynikajícího týmu.

Foto: Profimedia.cz

Lando Norris.

Článek

V úterý odstartoval ve Španělsku druhý týden testování monopostů formule 1. Týmy nasadily další vylepšení a auta mohla vyrazit na trať. Nejlepší čas zajel nováček ve formuli 1 Lando Norris z McLarenu. Devatenáctiletý mladík musel kvůli technickým problémům dvakrát zastavit, a neodjel tak tolik kol, kolik chtěl, přesto byl ze všech nejrychlejší.

„Celkově to byl dobrý den. I přestože mě ráno zastavily problémy s hydraulikou a neodjel jsem tolik kol, kolik jsme chtěli,“ uvedl Lando Norris na Twitteru. „Oproti minulému týdnu jsme monopost zlepšili, a to hlavně při delších jízdách. Jdeme správným směrem a je důležité, abychom v tom pokračovali,“ ví talentovaný mladík, který tvrdí, že nejraději je na simulátoru.

„Je to moje vášeň. Myslím, že závody na něm ze mě mohou udělat lepšího jezdce,“ přiznává devatenáctiletý Brit, který před dvěma roky ovládl evropskou formuli 3 a loni v šampionátu formule 2 skončil celkově druhý. Podle svých slov není typem, který by chodil po barech, a raději je v klidu doma.

„Opravdu, nerad piju alkohol. Nedělá mi to dobře. Velmi dlouho už jsem se nenapil, a tak to i zůstane,“ říká odhodlaně. Jeho největším cílem pro nadcházející sezonu je pravidelně porážet svého týmového kolegu Carlose Sainze. „Nastavil jsem si asi trochu nerealistický cíl, ale udělám vše pro to, abych byl co nejlépe připravený. Chtěl bych ho porážet v každé kvalifikaci a v každém závodě. Budu o to usilovat,“ dodává Norris.

Reklama

Související témata: