Hlavní obsah

Pilíř F1, gentleman, nejrespektovanější osoba. Šokovaní jezdci vzpomínají na ředitele závodů

Formule 1 se těsně před startem sedmdesátého ročníku světového šampionátu ponořila do smutku. Týmy i jezdci jsou v šoku. Náhlé úmrtí oblíbeného ředitele závodů formule 1 Charlieho Whitinga na plicní embolii všechny zasáhlo a budou na něj vzpomínat jako na milého člověka. „Obrovská ztráta,“ shodují se.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ředitel závodů formule 1 Charlie Whiting zemřel nečekaně na plicní embolii.

Článek

„Byl jsem šokován jako všichni tady,“ uvedl Sebastian Vettel na webu motorsport.com. „Zvláště proto, že jsem s ním ještě včera mluvil. Prošli jsme si spolu zatáčky. Je těžké pochopit, že tu někdo najednou není. Znal jsem ho dlouho. Kdokoliv za ním mohl jít a zeptat se ho na cokoliv. Jeho dveře byly vždy otevřené. Byl to milý chlap,“ dodal jezdec Ferrari.

Charlie Whiting zemřel náhle ve věku šestašedesáti let na plicní embolii v dějišti prvního závodu letošního ročníku šampionátu, v Melbourne. Vedení formule, týmy i jezdci na něj vzpomínají jen v tom nejlepším. Ačkoliv musel mnohokrát řešit nepříjemné věci, vždy se snažil být spravedlivý.

Zemřel Charlie Whiting

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

„Znal jsem Charlieho celý svůj život. Pracovali jsme spolu jako mechanici, stali se z nás přátelé. Trávili jsme spolu mnoho času na závodních tratích po celém světě. Když jsem se to dozvěděl, naplnil mě ohromný smutek. Je to obrovská ztráta nejen pro mě, ale pro celou rodinu formule 1," prohlásil Ross Brawn, šéf F1.

„Když jsem uslyšel tuhle zprávu, byl jsem v šoku," přiznal Lewis Hamilton, „To, co všechno udělal pro formuli. Byl pilířem, byl opravdu ikonickou postavou," dodal jezdec Mercedesu. „Vždy jsem si s ním užíval diskuze o závodech. Bude mi chybět," napsal Carlos Sainz z McLarenu na sociální sítě.

„Charlie byl jednou z nejlepších a nejrespektovanějších postav formule 1. Byl to navíc fantastický člověk. Je to velká ztráta,“ potvrdil Marcus Ericsson, rezervní pilot Alfy Romeo.  „Formule 1 přišla o velkého závodního ředitele a opravdového gentlemana,“ stojí v prohlášení týmu Racing Point.

„Byl to velký šok. Před několik týdny jsem s ním strávil v Ženevě den. Povídali jsme si o spoustě věcí. Když jsme odcházeli, říkali jsme si, že se brzy uvidíme. Když pak uslyšíte takovou zprávu, je to neskutečné," vzpomínal Max Verstappen z Red Bullu. „Je to hrozně smutné. Byl na jezdce vždy velmi milý," řekl Kimi Räikkönen.

Reklama

Související témata: