Hlavní obsah

Očekávají těsné souboje. Na šílenou horskou dráhu v podobě sezony formule 1 se už ale u Mercedesu těší

Melbourne/Praha

Lewis Hamilton a Mercedes kralují posledním ročníkům mistrovství světa ve formuli 1. Britský jezdec získal loni svůj pátý titul a jeho tým popáté v řadě ovládl Pohár konstruktérů. Jejich cíle pro nadcházející sezonu jsou tudíž ty nejvyšší. Všichni ale také očekávají, že letos to bude ještě více vyrovnané než kdy dřív. „Budeme dotlačeni ke svým limitům,“ řekl Toto Wolff, šéf stáje.

Foto: Profimedia.cz

Toto Wolff a Lewis Hamilton.

Článek

S prvním týdnem předsezonních testů nebyl Mercedes moc spokojený a tvrdil, že hodně zaostává za Ferrari. Během druhého už však nasadil vylepšené díly a rázem byl v měřených časech zase blízko svému největšímu rivalovi. Mercedes i jeho jezdec Lewis Hamilton tak očekávají, že letošní sezona, která odstartuje v pátek tréninky, bude nejvyrovnanější za poslední roky.

„Minulý rok jsme do toho, abychom byli na vrcholu, museli dát absolutně všechno,“ přiznal Toto Wolff na webu BBC. „Z toho, co jsme se zatím dozvěděli, to letos bude ještě těžší. Budeme dotlačeni ke svým limitům. To je vzrušující vyhlídka pro každého z nás,“ tvrdil šéf týmu.

„Sezona formule 1 ale není jen o tom, kdo dokáže nejrychleji vyrazit ze startovních bloků. Máme nová pravidla, takže letos to bude také o tom, kdo se jim a novým pneumatikám nejlépe přizpůsobí. My už jsme v minulosti ukázali, že jsme rychlí a flexibilní, že můžeme zvládnou jakoukoliv výzvu. Jsme připraveni na boj a těšíme se na tu šílenou horskou dráhu v podobě nové sezony,“ řekl dále Wolff.

„Čeká mě nejnáročnější bitva v dosavadním průběhu mé kariéry,“ prohlásil Lewis Hamilton. „Ferrari je opravdu velmi rychlé. Bude to těžší a mnohem těsnější souboj než kdy dřív. Tahle výzva nám ale nevadí, jen musíme tvrdě makat. Jsem si jistý, že náš tým odvede skvělou práci,“ dodal britský jezdec.

Reklama