Hlavní obsah

Fantastický start sezony. Red Bull je z pódia unešený a chválí nového dodavatele motorů

Melbourne/Praha

I když mají za sebou teprve první společný závod, spolupráci si nemůžou vynachválit. Red Bull s pohonnou jednotkou Honda dojel ve Velké ceně Austrálie na pódiu. Všichni u týmu jsou z třetího místa Maxe Verstappena unešení. „Fantastický start sezony,“ pochvaloval si šéf stáje Christian Horner.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Max Verstappen s cenou za třetí místo v Grand Prix Austrálie v Melbourne.

Článek

Během předsezonních testů sice Red Bull na Mercedes a Ferrari ztrácel, i tak byl ale tým s novým dodavatelem motorů Hondou spokojený. To, že ale budou hned v úvodu sezony při prvním společném závodu na pódiu, však nečekali. Třetí místo Maxe Verstappena v nedělní Velké ceně Austrálie všechny nadchlo.

„Dojet v prvním závodě s novou pohonnou jednotkou na pódiu, to je fantastický start sezony,“ prohlásil Christian Horner, šéf Red Bullu na webu motorsportweek.com. „Honda nám dala bezvadný produkt. Motor poskytuje dobrý výkon a je spolehlivý,“ pochvaloval si Horner dál.

„Myslím, že naše rychlost všechny překvapila. Max Verstappen předvedl perfektní jízdu a auto v ničen nezaostávalo za konkurencí. Tento výsledek je pro nás povzbuzením a dobrým základem pro další vývoj našeho vozu," dodal Horner. Spokojený byl samozřejmě i Verstappen.

„Celkově jsem velice spokojený. Od chvíle, co jsme spolu začali spolupracovat, to je báječné. Je skvělé, že jsem byl na konci závodu schopen soupeřit s Lewisem Hamiltonem a Seba Vettela předjet na trati, což je tady obtížné. Vůz fungoval opravdu dobře a na rovinkách jsme rozhodně neztráceli,“ hlásil jednadvacetiletý jezdec.

Foto: Stringer, Reuters

Pilot Red Bullu Max Verstappen v Melbourne.

„Slyšel jsem, že toto je pro Hondu první pódium od roku 2008, takže jsem velmi šťastný, že se mi to pro ně podařilo dosáhnout,“ doplnil Verstappen. Jeho týmový kolega Pierre Gasly sice doje až jedenáctý, avšak může se pochlubit absolutně nejvyšší naměřenou rychlostí v závodě, 321,9 km/h. Tak se necháme překvapit, jak se týmu s novými motory povede v dalších velkých cenách.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace