Hlavní obsah

Odborný poradce Red Bullu už mluví o titulu, šéf týmu jeho slova musí krotit

Melbourne/Praha

Sice je za námi teprve první závod světového šampionátu formule 1, Helmut Marko už však vidí Red Bull v boji o titul. Odborný poradce týmu si pochvaluje spolupráci s novým dodavatelem motorů Hondou. Z třetího místa Maxe Verstappena v nedělní Velké ceně Austrálie je unešený a věří, že začne i vítězit.

Foto: Stringer, Reuters

Pilot Red Bullu Max Verstappen v Melbourne.

Článek

Očekávaný souboj mezi Mercedesem a Ferrari se v nedělní Velké ceně Austrálie nekonal. Jezdci Mercedesu sice se svými vozy ovládli závod, avšak Ferrari skončilo pod stupni vítězů. Třetí příčku totiž vybojoval Max Verstappen z Red Bullu, který má od letošní sezony nového dodavatele motorů, Hondu.

Helmut Marko, poradce Red Bullu, byl z výsledku unešený a rázem začal mluvit už i o titulu. „Max začal sezonu velice dobře. Takto se vyhrávají tituly, získáváním nejlepších výsledků a bodů,“ prohlásil Marko na webu express.co.uk. „Odstup od Mercedesu zůstal v přijatelných mezích. Na Ferrari za sebou už nehledíme.“

„Od prvních tréninkových kol jsme neměli žádné problémy s motorem. Ani během závodu jsme nedostali žádné varování týkající se pohonné jednotky. Vše od spotřeby paliva přes výkon, baterie a další věci bylo v pořádku,“ pochvaloval si s tím, že budou chtít víc než třetí místa.

„Pro nás je laťkou první místo. Těšíme se. S naším vozem budeme moci bojovat o titul,“ dodal Marko. Jeho ohromné nadšení krotil šéf týmu Christian Horner. I jemu výsledek udělal radost, avšak uvědomuje si, že jde teprve o první závod sezony. „Jsme hrdí na Hondu, co dokázala. Povedlo se nám stáhnout odstup na Ferrari a Mercedes. Myslím, že je ale stále velmi brzy na mluvení ohledně boje o titul,“ uvedl Horner.

Reklama