Hlavní obsah

Hamilton má vždy slabší období. Bývalý světový šampion doufá, že letos ukořistí titul Bottas

Praha

Lewise Hamiltona během své kariéry příliš rád neměl. Jeho vztah k němu se nezměnil ani poté, co z formule 1 odešel. Nico Rosberg se netají tím, že svému bývalému kolegovi z Mercedesu nefandí, a že doufá, že letos mu titul vyfoukne někdo jiný. Třeba Valtteri Bottas. „Bottas je v bojovém režimu, může se stát mistrem světa,“ prohlásil bývalý světový šampion.

Foto: Profimedia.cz

Valtteri Bottas a Nico Rosberg.

Článek

Když v neděli projel cílem Velké ceny Austrálie jako první Valtteri Bottas, udělalo to radost nejen jeho fanouškům, ale také bývalému jezdci formule 1, Nico Rosbergovi. Mistr světa z roku 2016, který krátce po získání titulu ukončil kariéru, totiž rád vidí na nejvyšším stupni někoho jiného než Lewise Hamiltona.

S pětinásobným světovým šampionem se zrovna nemusí, jejich vztah byl na bodu mrazu, už když spolu jezdili za Mercedes a nezlepšil se ani trochu po Rosbergově odchodu do důchodu. Není tedy překvapivé, že Rosberg rád vyjadřuje veřejně podporu jiným jezdcům. „Bottas je letos v bojovém režimu,“ prohlásil Rosberg na webu f1i.com.

Rosberg: Valtteri udrží pozitivní mentalitu

„Problém pro Valtteriho může být v tom, že Lewis je vždy velice silný v kvalifikaci. To pro něj bude největší překážkou. Je tu ale možnost, že uvidíme skutečný souboj. Myslím si, že pokud Valtteri dokáže udržet svou pozitivní mentalitu, může se stát mistrem světa, protože Lewis má vždy svá slabší období,“ vysvětloval Rosberg.

Valtteri Bottas si ještě před startem sezony pochvaloval, jak si během pauzy odpočinul při věcech, které dělal, že nabral mnoho psychických sil, a že doufá, že bude všechny porážet. V úvodním závodu šampionátu se mu to podařilo, jak si povede dál, na to si budeme muset počkat do příštího víkendu, kdy se pojede v Bahrajnu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace