Hlavní obsah

Je to tady! Mick Schumacher bude příští týden testovat pro Ferrari

Řím

Mick Schumacher půjde ve šlépějích svého otce Michaela rychleji, než se původně očekávalo. Syn sedminásobného mistra světa příští týden při testech absolvuje první kilometry za volantem monopostu formule 1 Ferrari.

Foto: Profimedia.cz

Mick Schumacher půjde ve šlépějích svého otce Michaela rychleji, než se původně očekávalo.

Článek

Dvacetiletý Schumacher bude s vozem SF90 příští úterý testovat v Sáchiru po víkendové Velké ceně Bahrajnu. O den později bude za volantem monopostu Alfa Romeo, jemuž Ferrari dodává motory.

"Jsem samozřejmě více než nadšený a rád bych Ferrari za tuto možnost poděkoval. Jsem si jistý, že to bude skvělá zkušenost," uvedl Schumacher junior, jenž je od letoška členem jezdecké akademie Ferrari. Ještě před testy ho v Sáchiru čeká debut ve formuli 2 v týmu Prema. "Chci se stoprocentně soustředit na závodní víkend," dodal mladý jezdec, který loni vyhrál mistrovství Evropy formule 3.

Foto: Albert Gea, Reuters

Charles Leclerc s ferrari při testech.

Schumacherovi k brzkému povolání k týmu F1 pomohla také přísná pravidla: ve dvou z celkově čtyř testovacích dnů v sezoně musejí týmy nasadit mladého jezdce, který má na kontě méně než dva starty ve formuli 1.

Legendární Michael Schumacher jezdil za Ferrari v letech 1996-2006 a v rudých barvách získal pět ze svých rekordních sedmi mistrovských titulů. Na veřejnosti se neobjevil od vážného zranění hlavy při lyžování v prosinci roku 2013.

Reklama

Související témata: