Hlavní obsah

První stupně vítězů? Jsem zklamaný, přiznal talent Leclerc z Ferrari

Sáchir/Praha

Své první vítězství v závodě formule 1 měl na dosah. Avšak deset kol před cílem začal jeho monopost ztrácet výkonnost. Charles Leclerec se začal propadat a třetí místo ve Velké ceně Bahrajnu uhájil jen díky výjezdu safety caru. „To se stává, jsem ale samozřejmě nesmírně zklamaný,“ přiznal jednadvacetiletý jezdec Ferrari.

Foto: Profimedia.cz

Charles Leclerc.

Článek

Ovládl jeden z pátečních tréninků i sobotní kvalifikaci. V nedělní Velké ceně Bahrajnu pak dlouho vedl a vypadalo to, že si dojede pro své první vítězství ve formuli 1. Deset kol před cílem však jeho monopost začal ztrácet výkonnost a Charlese Leclerca začali předjíždět soupeři. Nejdříve Lewis Hamilton, poté Valtteri Bottas, jezdci Mercedesu.

Na pilota Ferrari se začal dotahovat i Max Verstappen z Red Bullu, avšak díky výjezdu safety caru Leclerc udržel třetí místo a získal své první stupně vítězů v kariéře. Radovat se z tohoto úspěchu ale pochopitelně příliš nedokázal. „K závodění to patří. Bohužel to nebyl náš den,“ prohlásil Leclerc na webu Motorsport.com.

„Samozřejmě, že jsem nesmírně zklamaný. Těžko se to vydýchává. Tým ale odvedl skvělou práci, zlepšil nedostatek rychlosti z Austrálie, celý víkend jsme tady byli silní. Měli jsme štěstí ve smolné situaci. Jsem rád, že vyjel safety car a skončil jsem tak poprvé na pódiu. V opačném případě bychom byli víc vzadu,“ přiznal jednadvacetiletý závodník.

„Jsem si jistý, že se vrátíme silnější,“ dodal mladík, který navíc získal bod za nejrychlejší kolo závodu a v průběžném pořadí mu patří čtvrtá příčka. Šéf týmu Mattia Binotto později přišel s tím, co způsobilo ztrátu výkonnosti Leclercova vozu. „Je to problém s motorem, na jednom válci se porouchalo zapalování. Je potřeba důvod pochopit. Uděláme důkladnou kontrolu,“ uzavřel Binotto s tím, že doufá, že za čtrnáct dní v Číně už bude vše v pořádku a Ferrari bude opět silné.

Reklama

Související témata: