Hlavní obsah

Jistota Ferrari? Jen Leclerc! Italská média se pustila do Vettela

Praha

I když u vedení Ferrari našel Sebastian Vettel po Velké ceně Bahrajnu zastání, italská média čtyřnásobného světového šampiona zkritizovala. Italský tým podle nich nebude mít pro německého jezdce s těmito výkony brzy místo a hvězdou bude jeho talentovaný kolega Charles Leclerc.

Foto: Profimedia.cz

Vozy Ferrari na okruhu v Bahrajnu.

Článek

Sebastian Vettel sice v úvodu nedělní Velké ceny Bahrajnu vedl, avšak brzy ho předjel jeho týmový kolega Charles Leclerc. Německý jezdec tvrdí, že se mu jeho monopost hned od začátku obtížně řídil. V sedmatřicátém kole na něj navíc zaútočil Lewis Hamilton, Vettel chyboval, udělal hodiny a poškodil si přední křídlo.

V závodě dojel pátý, Leclerc třetí. Ten však o vedení přišel kvůli problémům s turbem a následném poklesu výkonu. Italská média jsou z talentovaného mladíka nadšená, pro německého jezdce však nacházejí jen slova kritiky. Deník Corriere dello Sport píše o tom, že Leclerc ponížil Vettela, a že u Ferrari pro Němce brzy nebude místo.

Podle něj se Ferrari dívá do budoucnosti, ve které není pro Vettela prostor, neboť by se brzy mohl vedle Leclerca objevit další talent, Mick Schumacher, syn sedminásobného světového šampiona. La Repubblica píše o tom, že skutečným soupeřem Hamiltona je jen Charles Leclerc.

Gazzetta dello Sport mluví o jedné jistotě a dvou problémech Ferrari. Jistotou je Leclerc a problémy jsou spolehlivost a Vettel. Suchou niť nenechal na Vettelovi ani bývalý jezdec Nico Rosberg, který tvrdí, že je čtyřnásobný světový šampion pod tlakem. „Vettel pokračuje v tom, co dělal loni. Znovu se roztočil při souboji. Je neskutečné, že se mu to stále děje. Nejen, že zničil svůj vlastní závod, ale má kolegu, který byl celý víkend neuvěřitelně dobrý a zatraceně silný. Všichni můžeme očekávat, že to tak bude nadále,“ uzavřel bývalý mistr světa.

Reklama