Hlavní obsah

Čtyřnásobný světový šampion se pustil do kritiky formule 1: Je to víc show a byznys než sport

Takový start do šampionátu si po úspěšných předsezonních testech nepředstavoval. Čtvrté a páté místo ze dvou závodů ho rozhodně nepotěšilo a k tomu se do něj pustila italská média. Podle nich už brzy nebude pro Sebastiana Vettela místo u Ferrari. Německému jezdci končí příští rok smlouva a sám přiznává, že zatím netuší, zda vůbec ve formuli 1 setrvá.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Uvidíme Sebastiana Vettela ve formuli 1 i po roce 2020? To je zatím hodně nejisté. Německému jezdci končí příští rok smlouva u Ferrari a avizované velké změny v pravidlech, ke kterým má za dva roky dojít, ho zatím příliš nenadchly. Navíc formule 1 už podle čtyřnásobného světového šampiona není tím, čím byla dřív.

„Jsem si jistý, že letos a příští rok chci ještě závodit,“ prohlásil Vettel na webu f1i.com. „Pak ale nevím, co přesně se stane s pravidly. Zatím to tedy neví nikdo. Nehodlám ale za každou cenu zůstat jen proto, abych byl ve formuli 1,“ dodal s tím, že formule je už spíš byznys než sport.

„Mnoho hodnot, které tady dříve byly, tu zůstaly už jen zčásti. Formule 1 je spíš už show a byznys než sport. Samozřejmě, že tohle můžeme říci také o jiných sportech, ale u nich to nemá tak velký vliv na sportovce jako u nás,“ vysvětloval. „F1 se musí rozhodnout, zda chce být více o zábavě, nebo o soutěžení.“

„Pokud řekneme, že jsme show, tak ji budeme dělat,“ dodal jezdec, na kterého se v poslední době valí kritika ze všech stran. Po pátém místě v Bahrajnu, kde udělal chybu a skončil před ním i jeho talentovaný kolega Charles Leclerc, se do německého pilota pustila italská média. Podle nich by mohl Vettel odejít ještě dřív, neboť s takovýmito výkony pro něj u Ferrari brzy nebude místo.

Reklama

Související témata: