Hlavní obsah

V trénincích slavnostního závodu F1 v Číně byl nejlepší Bottas

Praha
Aktualizováno

V úvodních trénincích na Velkou cenu Číny formule 1 byl nejrychlejší Valtteri Bottas z Mercedesu. V přípravě na jubilejní tisící závod v historii se naopak nedařilo smutnému hrdinovi předchozí Grand Prix v Bahrajnu Charlesi Leclercovi z Ferrari, který kvůli technickým problémům vynechal velkou část druhého tréninku.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Valtteri Bottas mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

V něm vedoucí jezdec šampionátu Bottas zajel nejrychlejší čas dne 1:33,330 a Sebastiana Vettela z Ferrari, který před tím ovládl první trénink na okruhu v Šanghaji výkonem 1:33,911, porazil o 27 tisícin. Třetí byl se ztrátou dvou desetin obhájce titulu a s pěti triumfy nejúspěšnější jezdec závodu v Číně Lewis Hamilton z Mercedesu.

Až sedmé místo obsadil Leclerc, kterého před dvěma týdny v Sáchiru připravilo o první vítězství v kariéře selhání motoru. Potížím se monacký jezdec nevyhnul ani v Číně, kde musel druhý trénink předčasně ukončit kvůli problémům s chladícím systémem.

Ferrari se tak i ve třetím závodě nového ročníku potýká s technickými problémy. Italská stáj byla při předsezonních testech nejrychlejší, ale kvůli nespecifikovaným komplikacím musely její vozy vyjet do úvodní Velké ceny Austrálie se sníženým výkonem.

V Bahrajnu pak Leclerca o jasné vítězství připravil zkrat vstřikovacího systému a monacký jezdec se štěstím udržel alespoň třetí příčku. Nepovedené vystoupení završil Vettel, který po zbytečné chybě skončil až pátý. Potíže největšího rivala nahrály Mercedesu, který v obou dosavadních závodech obsadil první dvě místa. V Austrálii vyhrál Bottas, v Bahranjnu Hamilton.

Tréninky na Velkou cenu Číny, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Šanghaji:
První trénink:
1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:33,911
2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,207
3. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,256
4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,423
5. Bottas (Fin./Mercedes) -0,742
6. Ricciardo (Austr./Renault) -1,328.
Druhý trénink:
1. Bottas 1:33,330
2. Vettel -0,027
3. Verstappen -0,221
4. Hamilton -0,707
5. Hülkenberg (Něm./Renault) -0,766
6. Sainz (Šp./McLaren) -0,811.

Reklama

Související témata: