Hlavní obsah

I přes handicap se vydal v bratrových šlépějích. Jsem na Nicolase pyšný, říká Lewis Hamilton

Praha

Další Hamilton na scéně. Mladší sourozenec pětinásobného světového šampiona se vydal v bratrových šlépějích. Nicolas Hamilton, který trpí jednou z forem mozkové obrny a má postiženy dolní končetiny, začal závodit v britském seriálu cestovních vozů. „Jsem na něj tak pyšný,“ prohlásil Lewis Hamilton.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Hamilton.

Článek

Úspěchy jeho slavného bratra ho k vlastnímu závodnímu debutu inspirovaly už před lety. Tehdy ještě jako teenager získal závodní licenci pro britský Renault Clio Cup. V roce 2015 si pak Nicolas Hamilton zkusil několik závodů v britském seriálu cestovních vozů a letos se do této série vrátil.

Minulý víkend usedl do speciálně upraveného vozu týmu ROKiT Racing with Motorbase a na okruhu v Brands Hatch vybojoval dvě dvacátá a jedno šestadvacáté místo. I přes handicap. Hamilton totiž trpí po předčasném porodu jednou z forem mozkové obrny, při níž svaly na postižených částech dolních končetin jsou ztuhlé.

Sedmadvacetiletému Britovi přišel v prvním závodě sezony fandit i jeho nevlastní bratr Lewis. „Jsem na něj tak pyšný. Všechno si zajistil úplně sám. Tak se ho snažím aspoň takhle podpořit,“ uvedl pětinásobný světový šampion ve formuli 1 na webu deníku The Daily Mail.

Jeho slova potvrdil i samotný Nicolas. „Lewis mi na to nedal ani penny. S tím bych nikdy nesouhlasil. Chtěl jsem si místo v kokpitu zajistit vlastními silami, abych si ho zasloužil. Když jsem sháněl peníze, bylo ale někdy těžké vysvětlovat, jak to, že nejsem Lewisem sponzorován,“ přiznal Nicolas Hamilton, který by rád inspiroval i další lidi s handicapem.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace