Hlavní obsah

Nadávky a výhrůžky. Rozlícený Verstappen slibuje pomstu Vettelovi

Šanghaj

Budiž pochválen tisící závod formule 1. Kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Číny v Šanghaji ovšem poznamenal konflikt mezi Maxem Verstappenem a Sebastianem Vettelem. Německý pilot stáje Ferrari porušil nepsaná pravidla a odměnou mu byla sprška nadávek od vyhlášeného bouřliváka ve službách Red Bullu. Rádiová komunikace okamžitě obletěla svět, na spoustě míst však musela být vypípána. Mladík navíc slibuje šampionovi pomstu.

Foto: Aly Song, Reuters

Max Verstappen se v Číně rozzuřil...

Článek

Kvalifikaci na jubilejní závod ovládly vozy stáje Mercedes. Středem zájmu je však sprška nadávek z úst Maxe Verstappena. Holandský pilot se rozžhavil do běla. Kvůli zmatkům v posledních sekundách třetí fáze přišel on i jeho týmový kolega Pierre Gasly o druhý kvalifikační pokus. Cílovou čáru totiž oba proťali až po uplynutí časového limitu.

Týmy vyjely na trať ke druhým pokusům na poslední chvíli. Uvědomil si to i Sebastian Vettel, který se rozhodl nedodržet všechna nepsaná pravidla kvalifikace a v předposlední zatáčce Verstappena předjel. Jeho manévr hned zopakovali také oba jezdci Renaultu. Výsledkem bylo, že piloti Red Bullu neproťali startovní čáru v časovém limitu, takže neměli možnost své časy vylepšit.

„Jeli jsme pěkně za sebou, v jednom momentě mě však předjel Vettel a pak i dva renaulty. Oni *** zničili celou mou přípravu. Máme nepsané pravidlo, že se musíte navzájem následovat. Ale to je jedno, od teď jim také budu *** kvalifikaci," vyhrožuje rozlícený Verstappen.

Emotivní rádiová komunikace

Motoristické weby se baví jeho rádiovou komunikací s týmovým inženýrem...

Inženýr: „Maxi, musíš teď šlápnout na plyn!"

Verstappen: „Ach jo, do ***! Nestihl jsem to, co?"

Inženýr: „No, nestihl."

Verstappen: „To jsou takové ***! Opravdu! Člověk se poslušně zařadí a oni mu všechno zničí. Chceš být na ně milý, přitom ti provedou takovou ***!"

Vypípaná místa samozřejmě obsahují sprosté nadávky.

Seb se teď musí mít na pozoru

„Porušil nepsanou džentlmenskou dohodu, že se ve třetím sektoru nepředjíždí. Něco takového mu samozřejmě nezapomenu. Příště mu oplatím stejnou mincí!" ujišťuje Verstappen, že se Vettel má na co těšit.

Foto: Aly Song, Reuters

Sebastian Vettel z Ferrari během tréninku na Velkou cenu Číny.

Němec se samozřejmě brání. „Měli jsme čas jen deset sekund. Proto jsem spěchal, abych včas přejel cílovou čáru," vysvětluje Vettel.

Příště v Baku musí nejspíš počítat s odvetou. „Být na Sebově místě, měl bych se na pozoru. Není nic horšího než rozzuřený Max Verstappen," kření se exmistr světa Nico Rosberg, expert stanice Sky Sports.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace