Hlavní obsah

Podle bývalého mistra světa se Ferrari k Leclercovi zachovalo krutě

Praha

Ferrari sice v předsezonních testech zářilo a hovořilo se o něm jako o velkém favoritovi šampionátu F1, v závodech mu to však zatím příliš nejde. Na rovinkách je sice nejrychlejší, jinak ale na Mercedes ztrácí. Čím to je? Bývalý mistr světa ve formuli 1, Nico Rosberg, vidí problém v aerodynamice a italskému týmu se rozhodl poradit.

Foto: Profimedia.cz

Nico Rosberg.

Článek

„Mercedese je v tuto chvíli velký favorit,“ prohlásil Nico Rosberg na webu F1i.com. „Jsou velice silní,“ dodal na adresu týmu, se kterým v roce 2016 získal titul mistra světa. „Ferrari se potýká s problémy. Postavili svůj vůz aerodynamicky špatně. Ferrari nemá dost přítlaku,“ vysvětloval bývalý jezdec.

„Auto je rychlé na rovinkách, ale má příliš malý odpor a málo přítlaku v zatáčkách. Tady ztrácejí hodně času,“ vyprávěl dál s tím, že by měl pro italský tým radu, na čem by měl zapracovat. „Musí na vůz dostat více aerodynamických prvků. Zadní křídlo jim nefunguje, takže musí začít s ním a zlepšit na něm přítlak.“

„Ale není to jen o pouhém nasazení nového zadního křídla. Je potřeba upravit více částí vozu. Tam, kde přidáte, musíte jinde ubrat. Na to se teď musí zaměřit. A to stojí spoustu práce a času. Bude to trvat dlouho, což není moc dobré,“ pokračoval třiatřicetiletý Němec, který se také vyjádřil k týmové režii, ke které se v neděli při Velké ceně Číny Ferrari uchýlilo.

Charles Leclerc musel před sebe pustit Sebastiana Vettela, neboť ten týmu hlásil, že je mnohem rychlejší než jeho kolega. „Chápu, že Ferrari chtělo něco zkusit, ale tohle bylo vůči Leclercovi příliš kruté. Teď si určitě říkají, že to vůči němu bylo nespravedlivé. Bylo mi Charlese líto. Měl rychlost, když se Sebastian dostal před něj, nebyl o moc rychlejší,“ uzavřel Nico Rosberg.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny