Hlavní obsah

Verstappen do Mercedesu? Nemám ani na něj číslo, vyvrací spekulace šéf týmu

Praha

Chystá se ve formuli 1 k velkému přestupu, nebo poradce týmu Red Bull Helmut Marko zase jen tak něco prohlásil? Podle jeho vyjádření má Mercedes zájem o jednoho z jejich jezdců. Šéf Mercedesu si údajně hodně často volá s rodinou Maxe Verstappena. Wolff a Verstappen to však zásadně odmítají.

Foto: Profimedia.cz

Toto Wolff.

Článek

Helmut Marko občas vyřkne něco, co ve formuli 1 způsobí pořádný humbuk. Nedávno se mu to podařilo znovu. Poradce týmu Red Bull totiž tvrdí, že šéf Mercedesu Toto Wolff si příliš často telefonuje s rodinou Maxe Verstappena, což by mohlo znamenat, že se ho snaží nalákat k sobě do týmu.

Verstappenovi a Wolffa toto tvrzení pobavilo a odmítají ho. „Docela jsme se tomu zasmáli, když jsme se to doslechli. Na Maxe nemám číslo a nikdy jsem s ním po telefonu nemluvil. Jak již Max dříve řekl, znám se s jeho otcem Josem dlouho a považuji ho za přítele,“ vysvětloval Wolff na webu Motorsport.com.

„Mluvíme o dětech a motokárách. Kdy je do nich posadíme a vytvoříme společný tým. Maxe či nějakou smlouvu vůbec neřešíme. Myslím si, že Max má správné důvody zůstat u Red Bullu a my jsme zavázáni našim jezdcům. Neohlížíme se po jiných,“ dodal sedmačtyřicetiletý Rakušan.

Stejně se vyjádřil i Max Verstappen, který potvrdil, že na něj Wolff nemá telefon. V nedávném rozhovoru pro italský deník La Gazzetta dello Sport se ale rozpovídal o svých soupeřích a přiznal, že výzvy být s Lewisem Hamiltonem v jednom týmu by se nezalekl. Tak se necháme překvapit, zda jednadvacetiletý talent příští rok u Red Bullu prodlouží smlouvu, nebo zamíří do jiného týmu.

Reklama

Související témata: