Hlavní obsah

Ferrari přivezlo vylepšení. Dočká se italský tým v Baku prvního letošního vítězství?

Baku/Praha

Cíle mělo Ferrari po předsezonních testech velké, po třech velkých cenách světového šampionátu F1 však italský tým stále čeká na první letošní vítězství. Navíc se na něj neustále valí kritika kvůli týmové režii, kterou v předešlých závodech použilo. Vedení doufá, že tento víkend na okruhu v Baku však díky novým vylepšením už jezdci ukáží potenciál monopostu.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

„Vrátit se po třech závodech, které neprobíhaly podle našich představ, znamená, že Velká cena Ázerbájdžánu je pro nás důležitým momentem,“ prohlásil Mattia Binotto, šéf týmu na webu motorsportweek.com. „Připravovali jsme se velice poctivě. Analyzovali jsem veškerá data, která jsme doposud získali a podívali se na všechny oblasti, kde bychom se mohli zlepšit.“

„Do Baku tak přivážíme několik vylepšení, která jsou prvními novinkami ve vývoji letošního monopostu,“ vysvětloval dál Binotto, který v poslední době čelil velké kritice za týmovou režii v předešlém závodě v Číně. Tam musel talentovaný Charles Leclerc před sebe pustit svého kolegu Sebastiana Vettela.

Italská média za toto rozhodnutí nenechala na vedení Ferrari niť suchou. Některá psala, že to bylo skandální upřednostňovat Vettela, jen aby ochránili jeho psychiku, jiná poukazovala na to, že by si v týmu měli uvědomit, kdo je lepší a předat Leclercovi kapitánskou pásku. Binotto nyní slíbil, že tyto příkazy ohledně týmové režie ustanou.

„Nebylo pro nás snadné učinit takové rozhodnutí, ale jsem si jistý, že problém týmové režie zmizí, jakmile budeme mít k dispozici nejrychlejší auto,“ dodal Binotto.

Jak na tom Ferrari je, může ukázat o tomto víkendu na okruhu v Baku, kde se střídají dlouhé rovinky s ostrými zatáčkami. Tak uvidíme, zda slavná stáj vylepší svá letošní dvě třetí místa z Bahrajnu a Číny.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články