Hlavní obsah

Světový šampion chápe frustraci rivala z Ferrari. Zažíval jsem něco podobného, říká Hamilton

I když se snaží nedat to na sobě znát, všichni v jeho okolí ví, že je Charles Leclerc frustrovaný z týmové režie Ferrari. V Austrálii talentovaný mladík svého pomalejšího kolegu nesměl předjet. Ve Velké ceně Číny pak musel Sebastiana Vettela pustit před sebe. „Chápu, jak se Charles cítí,“ prohlásil Lewis Hamilton, který podle svých slov zažíval něco podobného.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton a Charles Leclerc.

Článek

Charles Leclerc patří k nejtalentovanějším jezdcům formule 1 v současnosti, a tak není divu, že si ho do svých služeb angažovalo Ferrari. Jednadvacetiletý mladík to však u italské stáje nemá vůbec jednoduché, a to i když v závodech prokazuje, že je rychlejší než jeho kolega. V Austrálii nesměl Sebastiana Vettela předjet, v Číně ho pak musel pustit před sebe.

I když je z toho frustrovaný, Ferrari za týmovou režii nekritizuje a tématu se diplomaticky vyhýbá. Zastání našel u mnoha odborníků a nyní se k jeho situaci vyjádřil i Lewis Hamilton. Jezdec Mercedesu podle svých slov prožíval něco podobného v roce 2007, kdy jako nováček začal jezdit za McLaren, kde byl jeho kolegou Fernando Alonso.

„Jsme srdcem závodníci, kteří doufají, že mohou být nejlepší, chápu, jak se Charles cítí, “ uvedl Hamilton na webu The Guardian. „Když jsem byl mladý, snažil jsem se dostat do formule 1 co nejdříve. Když se mi to povedlo, chtěl jsem co nejdříve vyhrát a porazit šampiona Fernanda, proti kterému jsem závodil. Bylo to velice podobné. Máme spolu hodně společného.“

„Odvádí už teď v týmu, jako je Ferrari, skvělou práci,“ chválil pětinásobný mistr světa Leclerca. „Jezdí velice dobře. Když v tom bude pokračovat, výsledky se dostaví,“ dodal Hamilton, který se stejně jako ostatní jezdci nyní připravuje na víkendovou Velkou cenu Ázerbájdžánu.

Reklama

Související témata: