Hlavní obsah

Musím na sobě pracovat. Byl to podprůměrný výkon, ohodnotil druhé místo v závodě Hamilton

Baku/Praha

I když jsou odjety teprve čtyři závody, zatím to vypadá, že o titul si to rozdají jen jezdci Mercedesu. Ti zatím zvítězili na všech okruzích a v průběžném pořadí mistrovství světa už utíkají svým soupeřům. Po dvou výhrách bral Lewis Hamilton uplynulou neděli druhé místo ve Velké ceně Ázerbájdžánu, nadšený ale nebyl. „Byl to ode mě trochu podprůměrný výkon,“ tvrdil pětinásobný světový šampion.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton.

Článek

Letošnímu světovému šampionátu ve formuli 1 zatím dominuje Mercedes. Jeho jezdci získali ve čtyřech velkých cenách double a vypadá to, že o titul budou bojovat jen mezi sebou. Valtteri Bottas je po vítězství v Austrálii a v Ázerbájdžánu v průběžném pořadí na první příčce o bod před Lewisem Hamiltonem, který vyhrál v Bahrajnu a Číně.

Pětinásobný světový šampion dojel v Ázerbájdžánu na druhém místě. Jeho výkon na trati se mu ale nelíbil. Svého týmového kolegu sice ocenil, zároveň ale připustil, že mu cestu k vítězství ulehčil. „Kvalifikace mi úplně nesedla a při závodě v první zatáčce jsem byl na Bottase moc hodný,“ prohlásil Hamilton na webu Motorsport.com.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Pilot mercedesu Lewis Hamilton během Velké ceny Ázerbájdžánu.

„V podstatě jsem mu to daroval,“ tvrdil čtyřiatřicetiletý Brit a poté začal Bottase chválit. „Odjel perfektní závod, neudělal žádné chyby, takže si tento víkend zasloužil vítězství. Co se týče mě, odvedl jsem podprůměrný výkon. Měl bych na sobě pracovat,“ zamýšlel se. Avšak v Baku se Hamiltonovi nikdy úplně nedařilo, jak by chtěl.

„Není to jen tím, že mi trať v Baku nesedí. Jsou závody, kde se mi nedaří a jsou závody, kde nemám problémy. Tady je to pro mě zrovna vždy těžký závod, takže tenhle výsledek je dobrý. Pro tým určitě fantastický,“ dodal Hamilton, který se už těší za necelé dva týdny do Španělska, kde loni a předloni kraloval.

Reklama