Hlavní obsah

Jakmile Ferrari složí Rubikovu kostku, nudný průběh šampionátu se změní, doufá Vettel

Formuli 1 od začátku letošního šampionátu dominuje Mercedes. Ferrari, které bylo po předsezonním testování považováno za největšího favorita, zatím získalo v závodech jen tři třetí místa. Sebastian Vettel tvrdí, že důvodem je to, že jejich nový monopost je jako Rubikova kostka. Avšak o něco větší.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

„Trochu nuda, že?“ reagoval Sebastian Vettel na webu f1i.com poté, co i čtvrtý závod v sezoně ovládl jejich velký rival Mercedes. „Je to tak nudné. Nejde jen ale o tyhle čtyři závody. Trvá to už čtyři roky,“ vyprávěl jezdec Ferrari, který v nedělní Velké ceně Ázerbájdžánu dojel na třetím místě.

Po předsezonních testech to vypadalo, že by mohlo dominovat Ferrari, avšak to zatím nedokázalo využít potenciál auta. Vettel po každém závodě tvrdí, že se zlepší, ale na to, aby konkurovali Mercedesu, to stále nestačí. Tým je kritizován, a hlavně Vettel by se podle médií měl více snažit.

„Celý tým pracuje na sto procent. Věřím mu a vím, že se dokážeme zlepšit. Máme dobrý vůz, ale nedokážeme ho využít tak, jak bychom měli, když chceme nejlepší výsledky. Je to jako Rubikova kostka,“ prohlásil německý pilot. „Každý kousek musí přesně zapadnout na své místo.“

„Máme tu dost chytrých lidí, kteří by Rubikovu kostku složili během pár minut. Jenže tohle je mnohem větší rébus,“ vysvětloval čtyřnásobný světový šampion, který doufá, že zvrat by mohla přinést už vylepšení, která Ferrari chystá za necelé dva týdny na Velkou cenu Španělska. „Musíme je dohnat a otočit ten průběh,“ vyzval tým Vettel.

Reklama

Související témata: