Hlavní obsah

Bývalý šampion ve formuli 1 hledá nové výzvy. Zkusí jet slavný Dakar?

Praha

Loni ukončil svou kariéru ve formuli 1, letos se po sezoně rozloučí se šampionátem vytrvalostních závodů. Avšak jezdit bude dál. Dvojnásobný mistr světa ve formuli 1 Fernando Alonso hledá další výzvy. Stále častěji se objevují spekulace, že by sedmatřicetiletý Španěl mohl vyzkoušet slavný Dakar.

Foto: Profimedia.cz

Fernando Alonso.

Článek

Ještě dva závody a Fernando Alonso se rozloučí s kariérou v šampionátu vytrvalostních závodů (WEC). Španělský jezdec, který je v průběžném pořadí mistrovství s kolegy Kazuki Nakadžimou a Sébastienem Buemim na prvním místě, se rozhodl hledat další výzvy. Nahradit u Toyoty by ho měl další bývalý jezdec formule 1, Brendon Hartley.

„Tato kapitola končí,“ uvedl Alonso na webu BBC. „Vítězství ve čtyřiadvacetihodinovce Le Mans je jedním z vrcholů mé kariéry a zároveň součást mé snahy o zisk Trojkoruny motorsportu. Výhru, které jsme loni společně dosáhli, si budu pamatovat navždy. Tento typ závodění se mi líbí,“ tvrdil dál.

„Nyní je vhodná doba na to, abych s Toyota Gazoo Racing zkusil nové výzvy, je mnoho zajímavých možností,“ dodal sedmatřicetiletý bývalý jezdec formule 1, který letos na jaře v poušti Kalahari testoval vůz Toyoty pro Dakar. A tak není divu, že se spekuluje, že by Alonso mohl jezdit tento slavný závod.

Další možností by mohl být návrat do formule 1, avšak to zatím dvojnásobný světový šampion odmítá. „Vrátit se zpět nemám v plánu. Ale kdyby se naskytla nějaká zajímavá příležitost, kdy bych mohl opět bojovat o stupně vítězů, uvažoval bych o tom. Nechávám si dveře otevřené,“ uzavřel Alonso.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint