Hlavní obsah

Ukončí Ferrari nadvládu Mercedesu? Italská stáj přivezla do Španělska vylepšené motory

Barcelona/Praha

Uvidíme popáté za sebou na nejvyšších příčkách Mercedes, nebo se Ferrari podaří ukončit vítěznou šňůru největšího rivala? Velká cena Španělska F1 slibuje napínavou podívanou, neboť italská stáj tento víkend v Barceloně nasadí nové motory. „Máme k dispozici novou pohonnou jednotku, kterou představíme dříve, než bylo v plánu,“ pochvaloval si šéf Ferrari Mattia Binotto.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Pilot Ferrari Charles Leclerc během Velké ceny Ázerbájdžánu.

Článek

Čtyři závody, čtyři double Mercedesu. Německý tým v letošním ročníku světového šampionátu formule 1 zatím nenašel přemožitele. Vallteri Bottas a Lewis Hamilton si mezi sebou rozdělují první a druhé místo, zatímco Ferrari je rádo, když dojede třetí. Teď však u italské stáje doufají, že během víkendové Velké ceny Španělska dojde k ukončení nadvlády Mercedesu.

Ferrari totiž do Barcelony přivezlo vylepšené motory. „V šampionátu jsme momentálně pozadu a máme co dohánět,“ uznal šéf týmu Mattia Binotto na webu formula1.com. „Znamená to, že naše vývojové práce budou klíčem k této sezoně. Poté, co jsme do Baku přivezli nový aerodynamický balíček, budeme mít nějaká vylepšení i nyní v Barceloně.“

„K dispozici budeme mít novou pohonnou jednotku, kterou představíme dříve, než bylo v plánu,“ pochvaloval si Binotto. „Měli jsme ji nasadit až v Kanadě. Díky nesmírnému týmovému úsilí jsme schopni ji přivézt už dříve,“ dodal Binotto, který tak doufá, že Ferrari právě ve Španělsku naváže na fantastické časy, které zde zajíždělo během předsezonních testů.

Souboj očekává i šéf týmu Mercedes Toto Wolff. Ten i přes dosavadní výsledky zůstává nohama na zemi. „Naši soupeři tady byli během zimních testů velmi rychlí, takže Velká cena Španělska bude cokoliv, jen nebude naší jasnou záležitostí,“ prohlásil Wolff. Víkend na okruhu v Barceloně odstartuje tradičně v pátek tréninky.

Reklama