Hlavní obsah

Pětiletý chlapec trpí smrtelnou nemocí. Hamilton mu před dům nechal zaparkovat monopost F1

Barcelona/Praha

Pilot Formule 1 Lewis Hamilton vyhrál v neděli Velkou cenu Španělska. Svůj triumf věnoval pětiletému chlapci, který trpí vzácnou formou rakoviny. Malý fanoušek mu ještě před závodem nahrál vzkaz. Britský závodník se nechal slyšet, že pro něj slova dítěte byla obrovskou motivací. Po svém vítězství nechal klučinovi poslat španělskou trofej a věrnou repliku monopostu Mercedes.

Pětiletý smrtelně nemocný chlapec dostal Hamiltonovu formuli 1Video: Reuters

 
Článek

Harry Shaw trpí vzácnou formou rakoviny postihující kosti. Doktoři mu dávají týden života. Hamilton řekl médiím, že k výhře na španělském okruhu ho malý chlapec motivoval tím, že nahrál video, ve kterém svému favoritovi přeje hodně štěstí do závodu.

„Ahoj, Lewisi, přeju ti hodně štěstí do španělského závodu. S láskou Harry. Ahoj," říká na videu klučina. Hamilton VC Španělska vyhrál a po svém triumfu poslal chlapci dva dárky. Asistenti zaparkovali repliku monopostu Mercedesu přímo před Harryho domem a k tomu s sebou přivezli i katalánskou trofej.

„Dostal jsem zprávu od chlapce jménem Harry," povídal po španělském podniku Hamilton novinářům. „Během závodu byl Harry mým andělem strážným," dodal vedoucí muž celkového pořadí. Brit v kvalifikaci skončil druhý za svým stájovým kolegou Valtterim Bottasem. Ihned po startu se ale prodral do čela a první místo uhájil až do cíle.

„Až skončíme s tímto rozhovorem, půjdu mu napsat a pak pro něj zkusíme udělat jednu speciální věc," nechal se slyšet čtyřiatřicetiletý Hamilton bezprostředně po svém triumfu. A povedlo se, klučina musel mít z dárků radost.

„Harry nemůže uvěřit tomu, že o něm Lewis po závodě mluvil a svou výhru Velké ceny mu věnoval," řekl médiím otec nemocného dítěte. „Určitě si teď říká, že jsou s Hamiltonem absolutně nejlepší kamarádi, což musí pro pětiletého chlapce být něco neuvěřitelného," dodal otec, který se synem a s celou rodinou čelí nepředstavitelně těžkému období života.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články